Connect with us
Publicitate

Turism

Veşti bune pentru iubitorii sporturilor de iarna. Din weekend se deschid toate pârtiile din Poiana Braşov

Publicat

pe

Având în vedere ninsorile din ultima perioadă și temperaturile coborâte, care au permis funcționarea non-stop a instalațiilor de producere a zăpezii artificiale, la sfârșitul acestei săptămâni, vor fi deschise și ultimele două pârtii din domeniul schiabil Poiana Brașov, este vorba de pârtia Subteleferic, care se va deschide vineri, și de partea inferioară a pârtiei Lupului, care va fi deschisă începând de sâmbătă. Dacă deschiderea Subteleferic înseamnă o alternativă de coborâre foarte bună la pârtiile deja deschise, în special pentru schiorii cu experiență, deschiderea Lupului inferior înseamnă și reducerea timpilor de așteptare la transportul pe cablu, deoarece va fi pornit și telescaunul Lupului.

Toate pârtiile sunt în condiții foarte bune. Stratul de zăpadă bătută pe pârtiile din partea superioară a muntelui are aproximativ 60 de cm, iar pe cele din partea inferioară are 40 de cm.

Astăzi se schiază în condiții foarte bune pe pârtiile Kanzel, Doamnei și Ruia, Drumul Roșu, Sulinar, în zona superioară a pârtiei Lupului, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri). Și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, sunt deschise pentru cei care vor să învețe să schieze.

Temperatura în această dimineață, la ora 9.00 era de -12 grade Celsius în masiv și – 5 grade în Poiana Brașov.

Publicitate

Instalațiile de transport pe cablu care funcționează astăzi sunt telecabina Capra Neagră, Kanzel, telegondola, telescaunul Ruia și teleschiurile Ruia, Bradul și Stadion.

Pentru achiziționarea ski-pass-urilor, există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră) și două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos. În plus, pentru recuperarea garanției de 10 lei plătite pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă. La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.

Tarifele pentru transportul pe cablu variază de la 50 lei o cartelă de 10 puncte pentru adulți, la 670 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte. Există și posibilitatea achiziționării unui ski-pass în valoare de 1.140 lei pentru acces nelimitat timp de zece zile pentru un adult. Pentru copii, o cartelă cu 10 puncte costă 25 de lei, iar una cu 240 de puncte, 365 de lei. Copiii până la 6 ani beneficiază de gratuitate la transportul pe cablu.

Ca în fiecare an, există o gamă foarte largă de variante de ski-pass-uri, de la cele cu un număr fix de puncte la cele tip abonament, cu puncte nelimitate, dar cu valabilitate pe zile sau pe ore.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes