Connect with us
Publicitate

Economic

Vești bune pentru economia locală. Autoliv mută producția de la fabrica din Vårgårda (Suedia) în Brașov

Publicat

pe

Grupul suedezo-american Autoliv, cel mai mare furnizor de sisteme de siguranță auto, prezent cu 10 fabrici în România, va transfera în România și Franța întreaga producție de generatoare de gaz de la fabrica din Vårgårda, Suedia, anunță Profit.ro.

Publicitate

Mutarea, parte a unui program mai amplu de eficientizare a activităților europene ale grupului, va afecta aproximativ 150 de angajați.

În august, Autoliv a anunțat că va transfera în România o parte din locurile de muncă în dezvoltare, logistică și administrație de la o fabrică din Germania, argumentând relocarea prin scăderea accentuată a vânzărilor și lipsa de perspective a unei recuperări pe piața auto.

Acum, compania a decis să mute întreaga activitate de producție și dezvoltare a generatoarelor de gaz pentru airbag din Vårgårda la fabricile din România și Franța. Majoritatea producției de generatoare va fi transferată către fabrica din Brașov, în timp ce operațiunile de dezvoltare vor fi preluate de alte unități Autoliv din România și Franța.

Publicitate

La fabrica din Vårgårda lucrează în prezent 400 de angajați, din care aproximativ 150 vor fi afectați de mutare. Autoliv va discuta planul cu sindicatele.

“Acestea sunt decizii dificil de luat, dar necesare pentru a satisface nevoile clienților și pentru a rămâne competitivi. Vom face tot posibilul pentru a sprijini angajații în această perioadă de tranziție”, spune Frithjof Oldorff, președintele Autoliv Europe.

Finalizarea transferului producției către fabricile din România și Franța este estimată pentru prima jumătate a anului 2024.

Autoliv a fost fondată în Suedia în 1953, chiar în Vårgårda. Compania a fuzionat, ulterior, cu rivalul american Morton ASP, iar în prezent este înregistrată în Delaware și are sediul la Stockholm.

În România, Autoliv deține 10 fabrici și 2 centre de inginerie în șapte orașe – Brașov, Timișoara, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reșița, Onești și Iași, având aproape 11.000 de angajați.

Publicitate

La nivel global, Autoliv are peste 65.000 de angajați și operațiuni în 27 de țări. Anul trecut, grupul a obținut vânzări de peste 8,5 miliarde de dolari.

Sursa: Profit.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes