Connect with us
Publicitate

Economic

Vești bune: culturile agricole din județul Brașov nu au fost afectate de secetă, anul acesta

Publicat

pe

Chiar dacă în multe zone din țară culturile agricole au fost afectate de secetă, nu la fel se întâmplă în județul nostru. În primăvară și la începutul verii a plouat suficient, iar în iulie și august au fost câteva ploi torențiale care au asigurat necesarul în sol, transmite Radio România Brașov FM.

Publicitate

Din acest motiv, șefa Direcției Agricole Brașov, Claudia David, spune că în județul nostru nu există din partea cultivatorilor nici măcar o solicitare de despăgubiri pentru secetă.

„Nu a fost depusă nicio solicitare pentru secetă. Procedura este clară, se știe. La noi nu a sosit nimic. De la ISU – ei sunt primii informați – nu am primit nici un fel de solicitare. Cred că seceta pedologică nu a afectat județul Brașov așa cum a făcut-o în țară”, a spus Claudia David.

Vremea în schimbare din ultimii ani i-a determinat pe mulți dintre agricultori să se orienteze spre alte culturi decât cele tradiționale. Cum au existat mai mulți ani cu ploi mai puține decât media, iar cele mai multe dintre culturi nu beneficiază de irigare, pentru a face profit, cultivatorii s-au îndreptat, de exemplu, în locul cartofilor, spre culturi de rapiță. Totuși, nivelul precipitațiilor la Brașov a fost unul suficient încât culturile să nu fie afectate de lipsa apei.

Publicitate

Sursa radioromaniabrasovfm.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes