Connect with us
Publicitate

Economic

Veşti bune! Costul serviciilor pentru transportul de persoane ar putea scădea. TVA-ul ar putea fi redus de la 19% la 5%

Publicat

pe

O nouă categorie de servicii ar putea beneficia de cota de TVA redusă. Propunerea legislativă, nr. B354/2022, pentru modificarea şi completarea art.291 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, depusă la Senat în 31 mai 2022, propune scăderea cotei de TVA pentru serviciile de transport al persoanelor, conform documentului oficial citat de ZF.

Publicitate

Astfel, cota de TVA pentru serviciile de transport al persoanelor ar urma să scadă de la 19%, cât este în prezent, la 5% începând cu 1 ianuarie 2023.

Propunerea legislativă doreşte modificarea Codului fiscal prin introducerea unei noi litere la art. 291 alineatul (3), litera j1), care va avea următorul cuprins: “serviciile referitoare la transportul de persoane şi transportul bunurilor care le însoţesc, cum ar fi bagajele, bicicletele, inclusiv bicicletele electrice, autovehiculele sau alte vehicule, sau prestarea de servicii legate de transportul de persoane”.

În prezent, de cota de TVA de 5% beneficiază doar serviciile de transport în scop de agrement sau turistic.

Publicitate

Pentru ca această propunere legislativă să intre în vigoare, trebuie adoptată de Parlament, promulgată de şeful statului şi apoi publicată în Monitorul Oficial.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes