Connect with us
Publicitate

Sport

Veste extrem de mare pentru iubitorii sportului! Braşovul va fi pentru a doua oară gazdă a Festivalului Olimpic al Tineretului European

Publicat

pe

Oraşul Braşov a primit, vineri, organizarea celei de-a XVIII-a ediţii de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2027, decizia fiind luată în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Comitetelor Olimpice Europene (EOC) care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

Spyros Capralos, preşedintele EOC, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că validarea candidaturii este o continuare a tradiţiei începută în 2013 când oraşul Braşov a găzduit de asemenea FOTE de iarnă.

„Astăzi, Adunarea Generală a aprobat oraşul Braşov ca gazdă a ediţiei 2027 a FOTE de iarnă. Este o continuare a tradiţiei începută în 2013, când România şi oraşul Braşov au găzduit de asemenea FOTE de iarnă. Aşa că suntem foarte bucuroşi să avem organizatori foarte bine pregătiţi pentru următoarele competiţii. Viitorul sportului olimpic în Europa se anunţă unul strălucitor, chiar dacă azi traversăm timpuri mai puţin liniştite din punct de vedere geopolitic”, a spus Capralos.

La rândul său, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că Braşovul beneficiază de infrastructura necesară încă din 2013, însă aceasta va fi îmbunătăţită cu sprijinul Guvernului pentru ca ediţia 2027 a FOTE să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

Publicitate

„În 2013 am organizat ediţia de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European la Braşov şi a fost un mare succes la acea vreme. Acum bineînţeles că beneficiem de infrastructura aferentă pentru sporturile de iarnă. Ea s-a îmbunătăţit chiar, iar până în 2027 vom ajunge cu sprijinul Guvernului României la nivelul optim pentru a putea organiza în cele mai bune condiţii această competiţie”, a spus preşedintele.

„Acum avem aproximativ 80% din infrastructura necesară. Ieri, premierul Marcel Ciolacu a aprobat într-o şedinţă de Guvern acest memorandum de susţinere pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European în 2027. De asemenea, Consiliul Judeţean şi Primăria oraşului Braşov vor susţine la rândul lor şi din punct de vedere financiar organizarea FOTE. Din acest punct de vedere nu am niciun fel de emoţie pentru organizarea la Braşov a a acestei competiţii în cele mai bune condiţii”, a adăugat Mihai Covaliu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes