Connect with us
Publicitate

Util

Veste bună pentru şoferi: Procedurile de înmatriculare a autovehiculelor au fost simplificate

Publicat

pe

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a anunţat simplificarea procedurii de înmatriculare, înregistrare, radiere, eliberare a autorizaţiei de circulaţie proviziorie sau pentru probe a autovehiculelor, în urma publicării în Monitorul Oficial şi intrării în vigoare a unui ordin al Ministrului Administraţiei şi Internelor în care este prevăzută şi crearea premiselor pentru furnizarea serviciilor online la unele dintre operaţiunile mai sus enumerate.

Publicitate

Potrivit Ordinului 120/2020 al ministrului Internelor, se urmăreşte furnizarea serviciilor online pentru operaţiunile de eliberare duplicat certificat de înmatriculare, radiere din oficiu sau păstrare combinaţie număr de înmatriculare.

Ordinul mai prevede posibilitatea înmatriculării unui vehicul nou de către un operator economic care are ca obiect de activitate vânzarea vehiculelor noi (dealer auto), în numele cumpărătorului, în baza unui contract de mandat încheiat între aceştia.

De asemenea, se elimină diverse documente pentru emiterea unor acte precum duplicatul certificatului de înmatriculare (cartea de identitate a vehiculului), al certificatului de înmatriculare/transcriere (fişa de înmatriculare), precum şi instituirea verificării conformităţii plăcilor cu număr de înmatriculare pentru care deţinătorul şi-a exprimat opţiunea de păstrare, cu standardele în vigoare şi calitatea acestora.

Publicitate

Totodată, vor exista mai multe categorii de solicitanţi care pot beneficia de autorizaţii de circulaţie pentru probe şi se clarifică situaţia categoriilor de vehicule supuse înregistrării la nivelul unei primării, de exemplu mopedele.

Ordinul de ministru mai prevede stabilirea unui flux de autorizare provizorie limitată la cinci zile pentru vehiculele care nu prezintă documente de înmatriculare anterioare – în original, perioadă ce poate fi prelungită până la 90 de zile cu obţinerea unei certificări a identităţii de la Registrul Auto Român.

foto transilvania365.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes