Connect with us
Publicitate

Administrație

Veste bună pentru șoferi! CNAIR: Autostrada Sibiu – Făgăraș intră la licitație pentru proiectare și execuție până la sfârșit de martie

Publicat

pe

Publicitate

Lansarea procedurii de achiziție publică pentru proiectare și execuție lucrări la Autostrada Sibiu – Făgăraș este preconizată în trimestrul I al acestui an, au spus reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), conform Economica.net. Potrivit lor, acordul de mediu urmează să fie emis la sfârșitul acestei luni.

„Studiul de Fezabilitate a fost finalizat. Indicatorii tehnico-economici au fost avizați în cadrul C.T.E – CNAIR S.A si C.T.E. – Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, urmând avizarea în cadrul Consiliului Interministerial. Lansarea procedurii pentru proiectarea și execuția Autostrăzii Sibiu – Făgăraș va fi demarată ulterior finalizării avizării indicatorilor tehnico – economici”, au explicat reprezentanții CNAIR.

Potrivit lor, data estimată pentru emiterea acordului de mediu este sfârșitul lunii ianuarie, iar lansarea procedurii de achiziție publică pentru proiectare și execuție lucrări este preconizată în trimestrul I, 2022.

Lansarea la licitație pentru proiectare și execuție a acestui tronson de autostradă urma să aibă loc până la finele lunii septembrie 2021, conform unor estimări anterioare. Acest termen a fost însă ratat.

Publicitate

Contractul de „Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Făgăraș” a fost semnat în aprilie 2015 cu asocierea Aecom Inginieria – Consitrans – Search Corporation pentru suma de 16,31 de milioane de lei, fără TVA.

În lungime de 68 de kilometri, tronsonul Sibiu – Făgăraș va face parte din Autostrada Sibiu – Brașov, cerută de companii precum Continental, unul dintre cei mari angajatori privați din România.

Cei 68,05 kilometri de autostradă vor fi împărțiți în patru porțiuni:

  • Tronsonul 1 – km 0+000 – km 14+253 (lungime = 14.253 km) Boița (Autostrada Sibiu-Pitești) și Avrig-Mârșa (DJ105G)
  • Tronsonul 2 – km 14+253 – km 34+175 (lungime = 19.922 km) Avrig-Mârșa (DJ105G) și Arpașu de Jos (DN1)
  • Tronsonul 3 – km 34+175 – km 51+785 (lungime = 17.610 km) Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B)
  • Tronsonul 4 – km 51+785 – km 68+050 (lungime = 16.265 km) Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș/ Drum de legătură cu DN1.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes