Connect with us
Publicitate

Social

Verificări ample la Brașov – Cei care nu poartă masca sunt amendați. Poliţia a împărţit sancțiuni în valoare de 38.500 de lei în ultimele 24 ore

Publicat

pe

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali și jandarmi, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Publicitate

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, la data de 29 decembrie 2020, polițiștii brașoveni au verificat 168 de locații, 89 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 20 de operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă. Totodată, au fost legitimate aproximativ 2.600 de persoane, verificate  135 de mijloace de transport persoane și peste 170 de autovehicule.  

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 267 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 244 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 22 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor și 1 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, valoarea totală a acestora fiind de peste  38.500 lei.

Publicitate

Totodată, polițiștii au verificat peste 2.230 persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 32 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 11  locații. De asemenea, au fost legitimate peste 250 de persoane, fiind aplicate 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.500 lei.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au legitimat 114 persoane, au verificat locații și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Publicitate

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică,  să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare.

Foto arhivă

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes