Connect with us
Publicitate

Eveniment

Verdictul medicilor legişti. Cauza morţii tinerei care a fost atacată de urs în Bucegi

Publicat

pe

Publicitate

Potrivit unor surse Antena 3, medicii legiști ar fi stabilit, în urma necropsiei, că Diana, fata ucisă de urs la Bușteni, ar fi murit în urma căzăturii în prăpastie. Rănile și traumatismele au fost incompatibile cu viața, ar fi spus aceștia. 

Potrivit medicilor, rana provocată de animal, înainte ca tânăra să cadă în prăpastie, nu era atât de gravă încât să îi pună viața în pericol. Moartea a survenit însă în urma căzăturii în râpă, de la aproximativ 200 de metri înălțime. Diana a suferit multiple traumatisme, care i-au provocat hemoragii interne.

Familia Dianei urmează să ajungă la serviciul de medicină legală să ridice trupul neînsuflețit al acesteia. Mama fetei a povestit faptul că i-a spus tinerei să nu meargă în drumeție la munte și să aibă grijă la pericolele la care se poate expune.

Mama victimei susține că fata a mai fost fugărită de urs

Publicitate

Mama victimei a declarat că nu era pentru prima dată când fusese fugărită de urs în pădure.

„Am vorbit cu ea, nu m-a sunat ea, eu o sunam mereu. Eu o sunam că eram preocupată cu muntele ăsta. Am sunat-o şi i-am zis: „Dia, nu te du, te rog, nu te du!”.

I-am spus să aibă grijă și ea a spus „nu, că m-ai ținut mereu mai strâns și acum vreau să mă duc, să fac o experiență de-asta”.

Şi i-am spus: „Dacă te duci, ai te rog grijă cu urşii, ai te rog grijă la râpe, la toate, că e foarte periculoasă perioada asta”, a continuat mama victimei.

Diana Maria Cazacu avea 19 ani. Abia luase BAC-ul şi voia să evadeze în sălbăticia din munţii Bucegi. A fost atacată pe potecă şi târâtă de sălbăticiune sub ochii iubitului. Nu a avut nicio şansă.

Ursul a muşcat-o de picior şi s-au prăbuşit, şi ea şi animalul, într-o râpă adâncă de peste 150 de metri.

Intervenţia salvamontiştilor a fost la limită. Au găsit animalul lângă victimă. Îşi păzea prada.

Iubitului fetei rănite de urs: Am făcut tot ce mi-a stat în putere să o salvez

Iubitul fetei ucise de urs a reacţionat şi spune că „a fost un accident şi atât”.

„Nu pot să declar nimic. Ce a fost de declarat am declarat, s-a întâmplat un accident şi atât. (…) Imaginaţi-vă cum este pentru mine şi pentru persoanele apropiate ei”.

Întrebat cum a ajuns ursul lângă ei, tânărul spune că: „e pădure, la urma urmei. Nu am apucat să-l vedem… Am încercat să fac tot ce mi-a stat în putere să o salvez. Dar…”, a spus iubitul victimei.

„Eu eram într-un punct superior şi îi lansam pe colegii mei pe coardă. M-am temut pentru viaţa colegilor mei”, spune Sergiu Frusinoiu, coordonator Salvamont Buşteni.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes