Connect with us
Publicitate

Administrație

Vecinii din Covasna au eliberat certificatul de urbanism pentru porţiunea de autostradă Braşov-Bacău care trece prin judeţ

Publicat

pe

Publicitate

Conducerea Consiliului Judeţean Covasna a anunţat că a eliberat certificatul de urbanism pentru porţiunea viitoarei autostrăzi A13 Braşov-Bacău care va tranzita judeţul.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, din totalul de 162 kilometri ai autostrăzii A13, prin judeţul Covasna vor trece 76 de kilometri, iar pentru acest tronson a fost eliberat certificatul de urbanism, în scopul elaborării studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuţie.

„Este foarte importantă pentru noi această autostradă deoarece DN 11, tronsonul Braşov-Târgu Secuiesc, este deosebit de aglomerat, zilnic trec peste 15.000 de maşini pe acolo. În cea mai mare parte, circulaţia se desfăşoară cu câte o bandă pe sens. Pentru judeţul Covasna, A13 este esenţială şi pentru că va asigura legătura directă cu aeroportul internaţional din Ghimbav. În repetate rânduri am purtat discuţii privind traseul acestei autostrăzi cu toţi reprezentanţii autorităţilor locale. Conform traseului final, autostrada va intra în judeţ în zona Dobolii de Jos, ieşirea fiind în zona Breţcu. Vorbim de o lungime de aproximativ 76 de kilometri. Suntem încrezători că în curând se va realiza şi proiectul tehnic de execuţie şi se va începe construcţia în sine”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor.

Conform proiectului, A13 va străbate teritoriile a 15 localităţi din judeţul Covasna: Ilieni, Sfântu Gheorghe, Ozun, Reci, Ghidfalău, Moacşa, Boroşneu Mare, Dalnic, Cătălina, Târgu Secuiesc, Turia, Sânzieni, Lemnia, Mereni şi Breţcu.

Publicitate

Proiectul prevede, de asemenea, construirea a şase noduri rutiere, la Chilieni, Sfântu Gheorghe, Reci, Târgu Secuiesc Vest, Târgu Secuiesc Nord şi Lemnia.

Conducerea CJ Covasna a mai menţionat că proiectul autostrăzii Braşov-Bacău reprezintă „una dintre priorităţile rutiere ce urmează a fi implementate”, făcând parte din lista de proiecte prioritare a Master Planului General de Transport al României.

A13 este parte din reţeaua TEN-T Comprehensive a României şi, alături de viitorul sector de autostradă dintre Sibiu-Braşov, va asigura conectivitatea rutieră dintre Europa Centrală şi regiunea Moldova.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes