Connect with us
Publicitate

Eveniment

Variola maimuței continuă să se răspândească și în România. Autoritățile au confirmat al treilea caz de infectare cu acest virus

Publicat

pe

Un bărbat în vârstă de 31 de ani este cel de-al treilea pacient din România care a fost diagnosticat cu variola maimuței. Deși tânărul le-a spus autorităților că simptomele au început să apară de pe data de 10 iunie, abia ieri bărbatul a decis să meargă la un spital din Capitală.

Publicitate

Starea lui de sănătate este bună, dar va rămâne internat, sub supravegherea medicilor. Tânărul nu are istoric de călătorie în străinătate și nu își poate explica cum s-ar fi putut infecta.

Potrivit observatornews.ro, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că va convoca o reuniune a comitetului său de urgenţă, pe 23 iunie, pentru a evalua dacă variola maimuţei reprezintă o „urgenţă de sănătate publică de interes internaţional”. Acesta este cel mai înalt nivel de avertizare emis de OMS, care în prezent se aplică doar în cazul pandemiei de COVID-19 şi poliomielitei.

La nivel mondial, până în prezent, există peste 1.600 de cazuri confirmate şi 1.500 de cazuri suspecte de variola maimuţei în acest an, dintre care 72 de decese, în 39 de ţări, inclusiv în cele în care acest virus se răspândeşte în mod obişnuit, a anunţat OMS.

Publicitate

Variola maimuţei este endemică în anumite părţi ale Africii, însă au existat mai multe cazuri decât în mod obişnuit în aceste ţări, printre care se numără Nigeria şi RD Congo, fiind semnalate cazuri şi în alte zone ale lumii. Virusul provoacă simptome asemănătoare gripei şi leziuni ale pielii, şi se răspândeşte prin contact apropiat.

Informații despre celelalte două cazuri de infectare cu variola maimuței, din țara noastră, puteți găsi AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes