Connect with us
Publicitate

Sport

Variantă de avarie pentru Liga a 4-a Brașov: Colțea propune un „Final Four”

Publicat

pe

Publicitate

Starea de urgență va expira pe 15 mai, iar ulterior, treptat, ar putea fi reluate o măcar o parte dintre activitățile sportive, temă pe care clubul brașovean Colțea 1920 va face o serie de propuneri către forurile de specialitate, Federația Română de Fotbal și Asociația Județeană de Fotbal Brașov.

Cea mai interesantă dintre ele privește Liga a 4-a Brașov, pentru care „alb-negrii” propun desemnarea campioanei prin meciuri disputate fie în sistem „Final Four” (cu primele patru echipe clasate la finalul turului) fie în sistem triunghiular (cu primele trei clasate în acest moment). În oricare dintre cele două variante, meciurile ar trebui să se joace într-o singură manșă, pe Stadionul Tineretului, unde unde expunerea și vizibilitatea fotbalului județean ar avea mult de căștigat, potrivit șefilor de la Colțea.

Pe de altă parte, pentru Liga a 3-a feminină, unde are de asemenea o reprezentantă, gruparea brașoveană propune disputarea ultimelor trei etape, iar în campionatul feminin U15 propune suspendarea, cu desemnarea echipelor de pe primul loc drept „campioane regionale”.

„Odată cu pandemia de coronavirus, activitatea fotbalistică a fost suspendată în totalitate iar în ultima perioadă și clubul nostru s-a orientat pe ședințele de pregătire online și chiar a înființat o echipă de fotbal virtual. Menționăm că dorim reluarea activităților doar cu respectarea normelor stabilite de autoritățile statului”, a declarat președintele clubului brașovean, Ciprian Jurubescu.

Publicitate

Variantă scurtă și pentru Liga Elitelor și „înghețarea” celorlalte campionate de juniori

Pentru cele patru Ligi ale Elitelor (U19, U17, U16 și U15), Colțea propune suspendarea competițiilor și desemnarea campioanei naționale printr-un sistem „Final Four”, pe baza criteriilor stabilite de FRF. „Considerăm utilă desemnarea campioanei naționale la aceste categorii de vârstă din perspectiva favorabilă a imaginii bune din ultimii ani a noilor competiții Liga Elitelor, iar la categoria U19 trebuie desemnată participanta României” în UEFA Youth League”, a mai spus Ciprian Jurubescu.

Nu în ultimul rând, pentru competițiile județene de juniori, este propusă suspendarea competițiilor cu desemnarea echipelor care în acest moment ocupă primul loc în clasament drept campioane județene. Începerea tuturor competițiilor pentru sezonul 2020-2021 ar trebui să aibă loc în luna august 2020. Toate aceste propuneri vor fi susținute în cadrul videoconferințelor care vor fi organizate de FRF în aceste zile.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes