Connect with us
Publicitate

Social

Vânzătorii de măști de protecție încep să profite de pe urma începerii școlii

Publicat

pe

Publicitate

Cu 11 zile înainte de începerea noului an școlar, platformele de anunțuri s-au umplut cu oferte de măști pentru copii. Prețurile sunt destul de mari, iar mai toate garantează protecție de până la 8 ore sau că pot fi reutilizate.

„MASCA COPII KN95: 2 – 6 ani – preţ 20 lei/buc, 7 – 14 ani – preţ 20 lei/buc. Cea mai înaltă clasă de măşti certificate de protecţie respiratorie. 5 straturi de protecţie de peste 95%. Plapa nazală moale, agrafa reglabilă. Măştile sunt eficiente până la 8 ore de utilizare continuă, apoi se spala într-o maşină de spălat până la 60 minute cu pulbere de spălat sau manual cu apă caldă şi săpun. Livrare pentru toată România 20 de lei la uşa”, este textul unui anunţ pe platformele specializate, arata ziare.com.

O altă reclama promovează „măşti adulţi cu trei straturi” la doar 10 lei bucata. „Măşti bumbac copii şi adulţi cu 3 straturi cu buzunar pentru filtru suplimentar. Copii – 8 lei. Adulţi – 10 lei”, aşa suna un alt anunţ.

Producătorii de măști de protecție încep să profite de pe urma începerii școlii

Publicitate

Alte anunţuri sunt ceva mai corecte şi avertizează de la bun început că nu sunt măşti care protejează atât de bine precum cele medicale.

„Masca personalizata pentru copii cu vârsta 4-8 ani şi 9-14 ani. Peste 130 modele.
Pentru o utilizare corectă, poziţionaţi masca astfel încât să acopere vârful nasului, gura şi bărbia. Prindeţi cele două elastice după urechi. DUPĂ FOLOSIRE, MASCA POATE FI SPĂLATĂ ŞI REFOLOSITĂ! ATENŢIE! Aceasta masca nu are filtre speciale integrate. Nu este un dispozitiv medical”
.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că nu vor purta masca de protecţie copiii de la grădiniţă, cu vârsta până la 5 ani. Deşi afirmaţia a mai fost făcută în spaţiul public, zeci de anunţuri ale diferitelor persoane din toată România promovează măşti pentru copii cu vârste între 2 şi 4 ani.

De asemenea, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, chiar afirma recent, ca elevii vor trebui să poarte măşti ajustate pe mărimea feţei lor pentru că altfel dacă vor avea măşti precum adulţii acestea nu sunt deloc de ajutor pentru că nu protejează.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes