Connect with us
Publicitate

Social

Vânzarea țigărilor electronice către minori va fi interzisă prin lege

Publicat

pe

Publicitate

Vânzarea țigărilor electronice către minori va fi interzisă prin lege

Proiectul de lege privind interzicerea vânzării țigărilor electronice minorilor a fost adoptat în Camera Deputaților, luni, după acceptarea mai multor amendamente respinse inițial.

În urma votului pe articole, proiectul de lege care vizează interzicerea vânzării țigărilor electronice minorilor a fost adoptat în Camera Deputaților. Acesta propune o serie de modificări la legislația existentă, inclusiv extinderea interdicțiilor pentru a acoperi automatele și vânzarea către tineri sub 18 ani a țigărilor electronice, flacoanelor de reumplere și dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului.

Printre prevederile adoptate se numără și obligația instituțiilor de învățământ de a introduce măsuri coercitive aplicate elevilor care încalcă regulile referitoare la produsele din tutun, țigările electronice și dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului în incinta acestora.

Publicitate

De asemenea, amendamentele respinse inițial au fost reconsiderate și aprobate, inclusiv cele care definesc dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului și produsele destinate inhalării fără ardere. În plus, s-a stabilit că comercializarea pliculețelor cu nicotină pentru uz oral care nu respectă prevederile legii este interzisă, cu un nivel maxim de 20 mg de nicotină per pliculeț.

Interdicțiile pentru elevi au fost extinse, incluzând utilizarea tuturor categoriilor de produse care conțin tutun, țigări electronice, flacoane de reumplere și dispozitive electronice pentru încălzirea tutunului, precum și produsele destinate inhalării fără ardere.

Proiectul de lege prevede, de asemenea, interdicții pentru vânzarea produselor din tutun prin automate și impune comercianților verificarea vârstei clienților prin prezentarea documentelor de identitate. De asemenea, comercializarea acestor produse prin dispozitive de tip easybox/locker este interzisă.

Amenzile pentru încălcarea prevederilor acestei legi pot ajunge până la 100.000 de lei, iar instituțiile de învățământ au responsabilitatea de a impune sancțiuni elevilor care încalcă regulile referitoare la produsele din tutun.

Dezbaterea generală a inclus și preocupările referitoare la publicitatea produselor electronice pentru tutun, cu un accent pe necesitatea interzicerii acesteia pentru a stopa răspândirea informațiilor false. În ciuda unor dezbateri privind eficacitatea interzicerii publicității, proiectul de lege a fost salutat ca un pas important în protejarea sănătății tinerilor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes