Connect with us
Publicitate

Eveniment

Vântul puternic a oprit instalațiile de transport pe cablu din Poiana Brașov și Sinaia. Telecabinele și telegondolele nu funcționează astăzi

Publicat

pe

Vești proaste pentru turiștii care se află astăzi în Poiana Brașov. Din cauza vântului puternic instalațiile care urcă în vârful masivului Postăvarul sunt oprite. Practic cei vor să schieze sau să alunece cu placa de snowboard nu vor mai putea face acest lucru pentru că telecabinele Capra Neagră și Kanzel, dar și telegondola nu pot funcționa din cauza viscolului.

Publicitate

Pentru iubitorii sporturilor de iarnă vestea este extrem de rea, mai ales că la baza masivului zăpada aproape că s-a topit, iar turiștii mai pot aluneca doar pe câteva petece de omăt. De altfel, singurele instalații care pornesc astăzi sunt cele de teleschi de pe pârtia Bradul și pârtia de începători Lupului.

Aceeași problemă există și la Sinaia. Din cauza viscolului, telegondola care urcă spre cota 2000, dar și telescaunul Soarelui, teleschiul Valea Soarelui și teleschiul Călugărul nu pornesc azi.

Administratorii domeniilor schiabile se așteptau la o astfel de situație după ce meteorologii au emis o avertizare cod galben de intensificări de vânt valabilă până mâine dimineață la ora 10.00. În această perioadă vântul va sufla cu viteze de 70-80 de kilometri la oră în toată zona montană, iar la altitudini de peste 1700 de metri viscolul va sufla cu rafale de până la 120 de kilometri pe oră.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes