Connect with us
Publicitate

Eveniment

Valută şi ţigări de contrabandă, ascunse în şosete, în vama Albiţa. Bărbatul la care au fost descoperite venea spre Braşov

Publicat

pe

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la controlul de frontieră, asupra unui bărbat cu dublă cetăţenie română şi de Republica Moldova, suma de 80.000 de euro. Banii nu au fost declaraţi şi erau ascunşi, asta petnru a nu fi găsiţi la controlul vamal. Mai mult au fost găsite şi 70 de pachete de ţigări cu timbru de acciză Republica Moldova, ascunse pe corp şi în şosete. Bărbatul se afla într-un cu destinaşia Braşov.

„În ziua de 8 decembrie, în jurul orei 3.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 44 de ani, pasager într-un microbuz cu destinaţia Braşov.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit asupra bărbatului suma de 80.000 de euro, nedeclarată şi ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în şosete, precum şi cantitatea de 70 de pachete de ţigări cu timbre de acciză R. Moldova, ascunse pe corp şi în şosete.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii valutei pe o perioadă de 30 de zile pentru că proprietarul banilor să poată face dovada proprietăţii acestora, precum şi a bunurilor accizabile descoperite şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 de lei.”, transmite S.T.P.F. Vaslui

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes