Connect with us
Publicitate

Social

Valul 4 pare tot mai aproape. Prefectul Brașovului anunță reintroducerea obligativității măștii de protecție în anumite zone

Publicat

pe

Pentru că tot mai mulți români se infectează cu SARS-CoV2 de la o zi la alta, autoritățile încep să introducă noi restricții. Prefectul Brașovului, Cătălin Văsii a anunțat astăzi că va propune Comitetului Județean pentru Situații de Urgență reintroducerea obligativității purtării măștii in apropierea unităților de învățământ. Același lucru s-ar putea întâmpla și în zonele aglomerate și cele frecventate des de turiști, dar pentru asta prefectul va cere o actualizare a listei zonelor aglomerate.

„În această săptămână voi propune Comitetului Județean pentru Situații de Urgență actualizarea zonelor cu potențial de aglomerare din localitățile județului, declarate ca atare de comitetele locale pentru situații de urgență, zone în care purtarea măștii de protecție este obligatorie și, de asemenea, reinstituirea obligativității purtării măștii de protecție pe o rază de 100 de metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ, dat fiind că începe școala. Tot în această săptămână, cel mai probabil vineri, voi convoca o ședință cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean și Poliției Locale, pentru a reitera necesitatea unor acțiuni riguroase de control al respectării măsurilor de protecție sanitară”, a declarat prefectul Cătălin Văsii.

Măsura va fi impusă în tot județul Brașov

Măsura va fi impusă în tot județul Brașov. De asemenea, prefectul braşovean a precizat că nu doreşte luarea unor măsuri restrictive.

„Ce vă pot asigura este că atât eu, ca prefect, cât şi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă vom avea aceeaşi abordare echilibrată pe care o avem de la începutul pandemiei. Nu dorim să afectăm suplimentar cetăţenii şi agenţii economici, şi aşa încercaţi în ultimul an şi jumătate. Ne vom conforma, fireşte, actelor normative de la nivel central şi vom lua măsuri pe plan local numai după analize pertinente şi amănunţite. Nu vom adopta măsuri doar de dragul de a le adopta, ci având convingerea că acestea vor da rezultate. Altfel spus, vom lua măsuri care să ducă la îmbunătăţirea situaţiei, nu la agravarea sau perpetuarea acesteia”, a precizat Cătălin Văsii.

Publicitate

Campania de vaccinare trebuie să continue

Totodată, el a menţionat că trebuie să continue campania de vaccinare.

„Evident, noi nu depunem armele, ci vom continua campania de vaccinare şi în cele 13 centre de vaccinare deschise în judeţ, şi în cabinetele medicilor de familie, şi la agenţii economici care solicită vaccinarea angajaţilor, precum şi în cadrul unor evenimente. Vaccinarea este, alături, bineînţeles, de respectarea măsurilor de protecţie sanitară, cea mai eficientă cale de a opri răspândirea virusului”, a afirmat prefectul judeţului Braşov.

Controale sporite

Totodată, prefectul a anunțat că va convoca o ședință cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean și Poliției Locale, „pentru a reitera necesitatea unor acțiuni riguroase de control al respectării măsurilor de protecție sanitară”.

În același timp, Văsii a precizat că nu dorește luarea unor măsuri restrictive suplimentare. „Nu dorim să afectăm suplimentar cetățenii și agenții economici, și așa încercați în ultimul an și jumătate. Nu vom adopta măsuri doar de dragul de a le adopta, vom lua măsuri care să ducă la îmbunătățirea situației, nu la agravarea sau perpetuarea acesteia”, a spus prefectul.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes