Connect with us
Publicitate

Social

Valeriu Gheorghiță: „În Braşov rata de vaccinare este 23,65%, iar dacă ne raportăm la populația eligibilă rata de vaccinare este de 28,8%”

Publicitate

Publicat

pe

În Braşov rata de vaccinare este de aproape 24% din totalul populației rezidente, iar raportat la populația peste 16 ani este de 28,8%. Pe primele locuri la nivel naţional sunt municipiul Bucureşti cu 34% din totalul populației rezidente, iar raportat la populația peste 16 ani este de 40% şi județul Cluj cu 30,2% din totalul populației vaccinate.

Publicitate

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat, în cadrul conferinței de presă săptămânale, că 30% dintre persoanele imunizate în perioada 4-11 mai, când s-au desfășurat maratoane de vaccinare, s-au vaccinat prin prezentare directă, fără programare. Gheorghiță a mai precizat că ponderea persoanelor vaccinate în cadrul etapei a treia a campaniei de vaccinare este de peste 23% din totalul persoanelor imunizate până acum.

Principalele declarații ale coordonatorului campaniei de vaccinare:

  • În perioada 4 – 11 mai s-a desfășurat maratonul de vaccinare în cele 7 spitale militare printre care şi Spitalul Militar „Regina Maria” din Braşov. S-au vaccinat peste 19 mii de persoane, iar astăzi este ultima zi. Se estimează peste 20 de mii de persoane vaccinate cu prezentare directă la toate aceste spitale.
  • În Brașov rata de vaccinare este 23,65%, iar dacă ne raportăm la populația eligibilă rata de vaccinare este de 28,8%.
  • Persoane vaccinate în etapa a treia, peste 718.000 de persoane, dintre care 121.000 au primit și doza a doua, reprezentând 23,2% din totalul populației vaccinate.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes