Connect with us
Publicitate

Social

Valeriu Gheorghiță: Discuția despre valul 4 este nu dacă vine sau nu, ci când vine

Publicat

pe

Publicitate

Valeriu Gheorghiță a discutat despre pericolul unui iminent val 4 al pandemiei de COVID-19, despre care spune că nu se pune problema dacă va veni sau nu, ci când anume se va întâmpla acest lucru.

„Discuția despre valul 4 este nu e dacă vine sau nu, ci când vine (…) OMS estimeaza ca la final de august, 80% din cazuri vor fi din aceasta varianta Delta. Aducerea vaccinului mai aproape de oameni e esențială. Avem la dispoziție posbilitatea de a te vaccina, avem toate instrumentele pentru a împiedica creșterea numărului de cazuri. E posibil că dacă nu ne vaccinăm suficient, varianta Delta să se transmită tot mai mult”, a spus Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), într-o emisiune la Digi24.

Declarațiile au loc pe fondul îngijorărilor autorităților după ce tulpina Delta a coronavirusului începe să se răspândească tot mai mult și în România. Azi, încă două decese au fost înregistrate ca urmare a infectării cu tulpina Delta, potrivit datelor furnizate de CNCAV.

Persoanele aveau 62, respectiv 35 de ani și erau din judeţul Bacău. Acestea erau nevaccinate, „deşi aveau condiţii medicale preexistente”, potrivit CNCAV.

Publicitate

„Vaccinurile actuale, toate patru acceptate de Uniunea Europeană, pe care le regăsim și în România, își mențin eficiența față de varianta Delta atunci când vorbim de spitalizare sau de deces. Riscul de infecție asimptonatica e scăzut, dar nu e zero. Chiar dacă ești vaccinat, poți face o infecție asimptomatică sau poți avea semne foarte ușoare de boală. (…) Indiferent de varianta de care vorbim, Delta are o contagiozitate de două ori mai crescută.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes