Connect with us
Publicitate

Social

Valeriu Gheorghiță, despre varianta tulpinii din India depistată în Brașov:„Nu sunt motive de îngrijorare”

Publicitate

Publicat

pe

Valeriu Gheorghiță, președintele campaniei de vaccinare, a declarat, joi, că nu sunt motive de îngrijorare în legătură cu varianta de tulpină din India depistată în România. Medicul militar a transmis într-o declarație de presă transmisă de Digi 24 că oamenii trebuie să continue să se vaccineze, pentru că doar prin acest mod se poate reduce riscul de a apărea noi mutații ale virusului.

Publicitate

„Tulpina indiană este definită prin prezența a două mutații care se asociază cu reducerea activității neutralizante a anticorpilor, dar nu e un impas semnificativ care să reducă eficiența vaccinurilor. Mesajul e să ne vaccinăm ca să reducem riscul să se cumuleze noi mutații. Nu e neapărat mai contagioasă, această mutație identificată pe această tulpină reduce activitatea neutralizantă a anticorpilor. Comparativ cu cea sud-africană, nu e mai rezistentă față de vaccinurile actuale”, a declarat Valeriu Gheorghiță, joi, într-o declarație de presă susținută la primul centru de vaccinare drive-thru din Bucureşti.

Reacția medicului miliar vine după ce, joi, în România a fost confirmată o tulpină indiană de COVID. Este vorba de un tânăr de 26 de ani care a ajuns din India în România.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că nu sunt motive de îngrijorare cu privire la acest caz.

Publicitate

„Vaccinurile își mențin eficiența față de complicațiile bolii, riscul de spitalizare. Nu avem motive să ne îngrijorăm. Rămân aceleași măsuri de prevenție valabile” a mai precizat Valeriu Gheorghiță în declarația de presă transmisă de Digi24.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes