Connect with us
Publicitate

Eveniment

Val sufocant de căldură, în România. Meteorologii au emis avertizări cod roșu, portocaliu și galben de caniculă. Vizat este și județul Brașov

Publicat

pe

Publicitate

Ne așteaptă cel puțin trei zile de căldură sufocantă, în toată țara. Meteorologii au emis mai multe avertizări cod roșu, portocaliu și galben de caniculă care vor afecta toate județele din România. Specialiștii ANM spun că temperaturile maxime, în unele zone, vor depăși 40 de grade Celsius.

Prima atenționare cod galben a intrat în vigoare astăzi. Valul de căldură se va extinde în vestul, sudul și parțial estul țării. Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 23 de grade.

Pentru ziua de mâine vor fi în vigoare trei avertizări cod roșu, portocaliu și galben de caniculă sufocantă. Atenționarea cod galben vizează jumătatea de nord a României, acolo unde temperaturile în timpul zilei vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade Celsius. Codul portocaliu vizează sudul Crișanei, Banat, Oltenia, Muntenia, în jumătatea sudică a Moldovei și în vestul Dobrogei, iar aici termometrele vor indica valori de 39 de grade.

Cel mai grav va fi în sudul României, acolo unde va fi în vigoare avertizarea cod roșu. În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași și în municipiul București, se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40…42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Publicitate

Nu va fi mai bine nici miercuri atunci când situația se va repeta în mare parte din țară. O avertizare cod galben va fi valabilă pentru nordul Olteniei și al Moldovei, sudul și estul Transilvaniei și litoral. Codul portocaliu va viza județe din sudul Olteniei, nordul Munteniei, nord-vestul Dobrogei și în centrul și sud-vestul Moldovei.

Atenționarea cod roșu de caniculă se va extinde către mai multe zone din sudul și estul României. În județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, vestul județului Constanța și în municipiul București, se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40…42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes