Connect with us
Publicitate

Administrație

Val de pensionări în Ministerul de Interne: Mii de polițiști preferă să plece, pentru a nu pierde bani. Vârsta limită, 47 de ani

Publicitate

Publicat

pe

Mii de angajați din Ministerul de Interne au ieșit la pensie în ultimele luni. Valul de noi pensionări din MAI este cauzat de teamă că Parlamentul va modifica pensiile militare.

Publicitate

Datele oficiale ale Ministerului de Interne arată că în primele luni ale anului 2021, deficitul de personal a ajuns la 20 la sută.

În 2020, aproape 8.000 de angajați s-au pensionat, un număr dublu față de ieșirile din sistem pe parcursul a doi ani, în perioada 2018-2019.

Tendința se menține și anul acesta. În primele trei lui aproape 2.000 de angajați au plecat tot prin pensionare.

Publicitate

Legea permite unui polițist care are doar 47 de ani să iasă la pensie dacă îndeplinește condițiile de vechime în profesie.

În urmă cu patru ani, ministrul de Interne de atunci a gândit o strategie pentru a aduce cât mai mulți oameni noi în sistem: școală pe repede înainte.

Sunt acum polițiști în teren care au făcut doar trei luni de școală. Este cazul a mii de agenți încadrați direct, în perioada în care ministerul avea si mai mari probleme cu personalul.

Din 2017 încoace, școlile de agenți durează maximum 10 luni: 31 de săptămâni de teorie și doar 11 de practică. Școala pe repede înainte se vede însă în modul de intervenție.

Sursă: Digi24.ro
Foto: G4Media.ro

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes