Connect with us
Publicitate

Eveniment

Val de căldură, în toată țara. Meteorologii anunță zile caniculare, cu temperaturi care vor ajunge chiar și la 40 de grade Celsius

Publicat

pe

Luni avem zi fierbinte și caniculă în cea mai mare parte a țării. Se ating 40 de grade în Lunca Dunării, iar cele mai scăzute temperaturi, de 27 de grade, se vor înregistra în sudul litoralului. După-amiază, în nord-vestul, centrul și nordul țării, dar și în zonele de munte, vor fi perioade cu ploi și instabilitate, anunță stirileprotv.ro.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Luni se face extrem de cald. În Bărăgan, se ating 38…39 de grade și vom resimți un disconfort termic foarte pronunțat. Pe litoral va fi mai bine. Maximele se vor situa între 27 și 31 de grade și vântul devine mai insistent.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, avem o zi cu mult soare și, după prânz, căldura devine sufocantă. Vântul se întețește din când în când, iar temperaturile urcă până la 37…38 de grade Celsius.

În jumătatea de nord a Moldovei și în Bucovina se face foarte cald și se ating 36 de grade la umbră. Spre seară și la noapte, se mai adună norii și sunt posibile averse.

Publicitate

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, vremea devine caniculară. Avem soare în prima parte a zilei, dar treptat se înnorează și vin mai multe reprize cu ploi zgomotoase. Se pot strânge cantități mai importante de apă și sunt posibile vijelii și căderi de grindină. În ținuturile vestice, amiaza ne-aduce soare arzător, multă zăpușeală și 38 de grade la umbră. Mai spre seară, o să plouă în Crișana și pe la munte.

Și în Transilvania va fi caniculă. Temperaturile ajung la 35 de grade la Sibiu, iar la Alba Iulia vor fi 36 de grade. Vor fi multe perioade cu soare, însă apar și câteva averse cu fenomene electrice, mai ales în a doua parte a zilei.

În Oltenia se anunță o zi toridă, soare nemilos și până la 39 de grade la umbră. Nu sunt semne de ploaie și atmosfera devine sufocantă. În sudul țării, va fi mai rău. Temperaturile urcă până la 40 de grade în Lunca Dunării și stresul termic va fi foarte pronunțat.

Vremea la munte

La munte, urmează o zi caldă, cu soare dimineața. Mai târziu se înnorează, vor fi averse pe suprafețe restrânse și descărcări electrice. Se pot depăși 25 l/mp și sunt posibile vijelii și căderi de grindină.

Marți, vremea se menține caldă pentru această dată. Vor fi multe perioade cu soare, dar și înnorări și ploi pe suprafețe restrânse. Se vor depăși 20…25 l/mp și va cădea grindină.

Miercuri, norii se adună treptat și vin averse cu fenomene electrice și rafale puternice de vânt. În intervale scurte de timp, se pot strânge cantități importante de apă și se pot semnala vijelii și căderi de grindină.

Joi, temperaturile rămân ridicate, avem soare în prima parte a zilei, dar și înnorări și ploi zgomotoase, mai ales după-amiaza și seara.

Vremea la mare

La mare, atmosfera va fi însorită și călduroasă. Disconfortul termic rămâne ridicat și vântul se va înteți trecător. Se încălzește ușor și se ating 31 de grade pe plajă, iar apa marii va avea cel mult 26 de grade.

Marți se face mai cald. Temperaturile din stațiuni ajung la 31 de grade, iar indicele temperatură- umezeală depășește pragul critic de 80 de unități.

Miercuri avem soare în prima parte a zilei, dar spre seară se înnorează și sunt posibile averse și fenomene electrice. Temperaturile scad ușor și nu mai trec de 30 de grade, dar stresul termic rămâne ridicat.

Joi vremea va fi schimbătoare, o să plouă trecător și vântul va crește în intensitate. Se încălzește, se ating 32 de grade pe plajă și stresul termic va fi ridicat.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes