Connect with us
Publicitate

Eveniment

Vaccinul Covid-19 va fi pe piaţă până în 2021 şi va avea un preţ accesibil publicului larg

Publicat

pe

Preşedintele Departamentului Sănătăţii Publice din Statele Unite ale Americii, Alex Azar, a făcut o declaraţie importantă în perspectiva luptei anti Covid-19. Astfel, oficialul American a anunţat că „va exista, cu siguranţă, un vaccin până în 2021“, iar compania farmaceutică Moderna a estimat preţul acestuia, unul accesibil publicului larg, după cum notează adevarul.ro astăzi.

Dacă Donald Trump a făcut un lucru bun în lupta cu pandemia, atunci acela a fost alocarea unor fonduri colosale unor companii farmaceutice, în tentativa găsirii unui vaccin, în timp record.

Iar efectele acestei decizii inspirate se văd acum. Deja mai multe companii se află în fazele finale ale testărilor, după cum a anunţat şi Alexa Azar. „Două dintre proiecte se află deja în faza a III-a testărilor, în timp ce alte două vor ajunge acolo, în curând“, a explicat preşedintele Departamentului Sănătăţii Publice, după cum mai arată sursa citată.

Moderna a primit, în total, peste 900 de milioane de dolari, din partea Guvernului american, pentru a aduce pe piaţa un vaccin în timp record, în condiţiile în care până acum cel mai rapid vaccin, cel pentru oreion, a apărut după 4 ani de cercetări!

Publicitate

Oficialii de la Moderna, compania farmaceutică în care e implicat şi doctorul Anthony Fauci, cel mai reputat imunolog american, sunt foarte optimişti că vaccinul lor va apărea pe piaţă, în câteva luni. Potrivit CNN, faza a III-a testărilor clinice se va încheia până la finalul lunii septembrie şi, tocmai de aceea, cei de la Moderna au şi anunţat deja cât va costa vaccinul lor anti-COVID: 40 de dolari pentru o doză, aproximativ 164 de lei.

„Colaborăm cu mai multe Guverne ale lumii, pentru a ne asigura că preţul vaccinului va fi unul accesibil publicului larg“, a spus CEO-ul companiei Moderna, Stéphane Bancel.

foto: playtech.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes