Connect with us

Administrație

Vaccinul, condiție la angajare? Ce spun specialiștii din piața muncii

Redactia

Publicat

pe

woman signing on white printer paper beside woman about to touch the documents

Găsirea unui leac împotriva maladiei COVID-19 care s-a instalat confortabil de aproape un an și în România, a generat un val de speranță și de optimism în rândul românilor. Dincolo de taberele antivacciniste și coronasceptice, vaccinul împotriva coronavirusului este cea mai eficientă metodă de apărare contra acestui virus, spun medicii în informările oficiale venite din partea Guvernului.

Publicitate

Vaccinarea împotriva COVID-19 este gratuită și voluntară/ne-obligatorie și se va realiza fără niciun cost din partea persoanelor care vor fi vaccinate, indică informațiile oficiale venite din partea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Ar putea angajatorii să ceară angajaților să se vaccineze?
Vaccinul a stârnit o serie de curiozități venite din partea oamenilor, dar și multe întrebări firești pe care ni le adresăm. „Ce se va întâmpla dacă nu mă voi vaccina?” , „Ar trebui să fie necesar să ne vaccinăm pentru a putea merge la muncă?”. Deocamdată este dificil de oferit un răspuns clar la aceste întrebări, au spus specialiștii din piața muncii, într-un interviu pentru wall-street.ro.

Publicitate

Specialiștii din piața muncii spun că decamdată situația este foarte delicată pentru că toată lumea așteaptă răspunsuri la aceste întrebări. Însă, pe de altă parte, aceștia transmit că este foarte posibil ca unele companii să pună pe masă o condiția ca angajații lor să fie vaccinați împotriva COVID-19.

„La noi în Constituție e stabilit foarte clar că omul, nu neapărat cel care se află într-un raport de muncă prin care este angajat, nu poate fi obligat către tratamente medicale, inclusiv cele preventive. Deci orice lege ar veni în contradictoriu cu constituția ar fi nulă de drept.

Publicitate

Pe de altă parte, se fac foarte mari presiuni în comunitățile economice să se facă acest vaccin. Angajatorii au drept pârghii, la angajare, să impună acest vaccin în ideea de a fi apt de muncă. Aceasta ar fi una dintre posibilitățile care se discută. Nu te obligă nimeni să-l faci, însă s-ar putea ca dacă vrei să te angajezi în compania asta să trebuiască să-l ai”, a explicat Leonard Rizoiu, expert în HR.

Corina Neagu, consultant în resurse umane și fondator Dare a precizat că e posibil ca la un moment dat, un angajator să solicite, la angajare ca printre acele documente necesare angajării (adeverință care să constate că acea persoană e aptă pentru muncă, cazier etc.) să fie inclusă și condiția vaccinului anti-COVID-19.

„Opiniile sunt pro și contra, evident, întotdeauna o să avem dezbateri pe tema aceasta. Angajatorul poate să ceară cazier, deși legislația nu prevede că este obligatoriu, decât pentru anumite sectoare de activitate și la fel de bine poate veni să spună că nu poate angaja pe cineva care nu s-a vaccinat. Atât timp cât legislația nu îți spune că trebuie să faci asta, angajatorul poate să folosească legislația în favoare sa”, a declarat Corina Neagu.

În ce domenii s-ar putea cere vaccinare la locul de muncă?
Plecând de la premisa că unii angajatori vor cere angajaților să se vaccineze, Leonard Rizoiu consideră că această cerință ar putea fi introdusă de către companiile din industriile producătoare, acolo unde sunt mulți angajați, iar riscul de îmbolnăvire este unul mare, dar și acolo unde producția a scăzut, ca urmare a impunerii regulilor de distanțare socială în contextul pandemiei.

„Sunt foarte mulți oameni care lucrează în schimburi, iar mașinile de producție sunt unele lângă altele întrucât chiria pentru aceste spații costă mult. Se cam lucrează om lângă om pentru că liniile de producție îi fac să lucreze unii lângă alții. Ca atare, aici au suferit. Spre exemplu, firmele care fac cablaje, ca să respecte distanța aceea de doi metri au pus un om la fiecare doi metri, dar înainte era un om pe fiecare metru. Însă odată cu această măsură au redus și volumele de lucru. Din acest motiv, acum, ca să se lucreze din nou la un metru unul de altul, se poate fi introdusă obligativitatea acestui vaccin”, mai spune Leonard Rizoiu.

Legat de vaccin, specialistul în HR este de părere că transparența cu care se comunică îi ajută pe oameni să fie mai receptivi cu privire la vaccinare împotriva COVID-19. În continuare, oamenii se vor simți mai încrezători când vor vedea că și alți cunoscuți de-ai lor au început deja să facă acest vaccin.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Administrație

Allen Coliban acuză Comprest de neglijență: „Nu vom plăti deszăpezirea din ziua de miercuri. Dacă e cazul îi vom acționa în judecată”. Primarul spune că salubriștii nu au abonament pentru alerte meteo

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Vineri, într-o postare pe o rețea de socializare, primarul Allen Coliban a declarat că nu va plăti deszăpezirea pentru ziua de miercuri celor de la Comprest. Asta după ce brașovenii au avut de suferit în urma zăpezii care nu a fost curățată la timp. Atunci viceprimarul Sebastian Rusu declara că cei de la Comprest nu au acționat prompt și au folosit doar 20 de utilaje deși Primăria avea în contract 78, detalii aici. Mai mult, Coliban spune că nu este normal ca Primăria să trimită alerte de vreme rea către salubriști.

„Căderea masivă de zăpadă de miercuri a blocat orașul câteva ore în timpul dimineții și voiam să vă clarific dacă mai sunt necesare detaliile acestei situații. Practic conform contractului pe care îl avem pentru deszăpezire firma prestatoare trebuia să aibă utilaje pregătite până la finalul lunii aprilie. Am trimis noi, Primăria Brașov, o notificare în acest sens la finalul lunii martie și totodată am mai trimis una imediat ce am primit acel mesaj privind starea de privind codul galben de ninsori cu o zi înainte de ziua de miercuri, marți dimineață, ambele au fost acțiuni pentru a ne asigura că prevederile contractului sunt respectate.

Publicitate

Asta deși o altă prevedere a respectivului contract obliga firma prestatoare, firma Comprest, să aibă un abonament pe zona aceasta de buletine meteo astfel încât să aibă propriile alerte cu privire la cantitățile de precipitații ce urmează a cădea. Ce s-a întâmplat miercuri dimineața: au fost doar 20 de utilaje operaționale undeva la ora 6 și acest număr evident a fost insuficient pentru căderile masive de zăpadă din acea dimineața.

Am primit astăzi  o amendă (n.r: 14.500 de la IPJ Brașov) pe care o vom achita dar cu siguranță vom recupera integral din penalitățile prevăzute și aplicabile potrivit contractului. Mai mult, am discutat cu viceprimarul Sebastian Rusu, nu vom plăti aceste servicii aferente zilei de miercuri pentru că ele au fost prestate neconform și cred că e foarte important și acest mesaj l-am avut în toate discuțiile pe care le-am purtat în ultimele luni cu prestatorii de servicii să înțeleagă miza pe care o au. Să înțeleagă că avem cel mai frumos oraș din România și trebuie să fie întreținut la acest nivel la cel mai înalt nivel și că nu este loc de greșeli și de sincope iar dacă cineva își imaginează că poate să scape cu astfel de jumătăți de măsură, ei bine greșește. Avem prevederile contractuale și în cazul în care va fi nevoie vom ajunge și la lupte în instanță așa cum de altfel se întâmplă la ora actuală pe contractul de parcări.”

Citește mai mult

Administrație

CNI anunță că va începe lucrările la varianta DN1 prin Brașov – Săcele – Valea Doftanei în 2021

Redactia

Publicat

pe

Publicitate

Compania Națională de Investiții (CNI) spune că lucează la „demararea Variantei ocolitoare DN1, Valea Doftanei – Săcele – Braşov” și că va începe lucrările de execuție până la sfârșitul anului 2021, potrivit declarației Manuelei Pătrăşcoiu, preşedintele companiei.

„În curând, vom intra cu studiul de fezabilitate în aprobare prin Hotărâre de guvern şi vom demara licitaţie de proiectare şi execuţie. Sperăm ca undeva la sfârşitul anului să începem lucrările de execuţie”, a declarat Manuela Irina Pătrășcoiu, citată de Agerpres, la o conferință online DC News.

Publicitate

Ultima oară când s-a mai vorbit de acest proiect a fost la sfârșitul luni august 2020, când premierul de atunci, Ludovic Orban, participa la evenimentul de semnare a contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru modernizare unui segement al proiectului, între Valea Doftanei și Brădet.

Citește mai mult

Administrație

Podul de la Azuga pe DN 1 Valea Prahovei intră în reparații capitale până la finalul anului. Camioanele, deviate pe ruta Cheia

Redactia

Publicat

pe

Publicitate

Podul de la Azuga pe DN 1 Valea Prahovei intră în reparaţii capitale până la sfârşitul anului. Autoturismele vor merge pe un pod provizoriu, iar camioanele vor fi deviate pe DN 1A Ploieşti – Cheia – Săcele.

Podul de la Azuga, la situat la kilometrul 135 în judeţul Prahova, a fost construit în anii 20. Compania de Drumuri anunţă acum lucrări de reparații capitale începând de luni, 12 aprilie, până la jumătatea lunii decembrie.

Publicitate

Pentru autovehiculele de până la 7,5 tone şi cele destinate transportului de persoane se va permite circulaţia pe un pod metalic provizoriu şi pe podul în lucru (n.r. aşadar fără semaforizare) cu patru etape de deviere. Traficul greu, de marfă, va fi însă deviat total pe DN 1A Ploieşti – Cheia – Săcele, începând din data de 5 mai, podul provizoriu, într-o curbă, fiind prea îngust pentru lungimea camioanelor.

În prezent, circulaţia camioanelor este permisă pe DN 1 Otopeni – Ploieşti – Braşov exclusiv pe timpul nopţii. „În urma analizei efectuate împreună cu Poliţia Rutieră şi autorităţile publice locale, pe perioada executării lucrărilor, tranzitarea punctului de lucru, pentru vehiculele având masa totală maximă admisă (MTMA) mai mare de 7,5 tone, cu excepţia celor destinate exclusiv transportului de persoane este interzisă”, precizează Compania de Drumuri într-un comunicat de presă.

Publicitate

Contractul pentru reparaţii capitale la podul Azuga a fost semnat în urmă cu doi ani, dar lucrările au fost întârziate din cauza unor probleme legate de relocarea utilităţilor.

Alte două Drumuri Naţionale care asigură legătura între Bucureşti şi Braşov au restricţii pentru camioane

Restricţia de trafic greu care urmează să fie instituită pe DN 1 Valea Prahovei a fost subiectul unor discuţii destul de tensionate între Compania de Drumuri şi transportatorii rutieri. Practic, şoferii de camioane vor avea la dispoziţie o singură rută între Bucureşti şi Braşov, şi anume DN 1A, având în vedere că pe DN 73 Bucureşti – Piteşti – Braşov este restricţie de tonaj la podul de lângă Rucăr (Argeş), iar pe DN 10 Buzău – Braşov este interdicţie pentru camioane la Siriu (jud. Buzău) cu deviere tot pe DN 1 A Cheia – Săcele.

DN 1 A Cheia – Săcele este un drum mult mai greu, cu serpentine dificile şi carosabil mai îngust decât DN 1 Valea Prahovei.

Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>