Connect with us
Publicitate

Social

Vaccinul antigripal va fi disponibil mai devreme, în acest an. Ministerul Sănătății a cumpărat 1,5 milioane de doze

Publicat

pe

O nouă campanie de imunizare împotriva virusului gripal a început în România și este prima dată, începând cu anul 2001, când vaccinul antigripal este adus în țara noastră încă din luna septembrie. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat că au fost cumpărate deja 1,5 milioane de doze care vor ajunge la populație, în perioada următoare. Un milion au fost distribuite la Direcțiile de Sănătate Publică, iar același lucru se va întâmpla și cu restul de 500.000 de doze.

Publicitate

Beneficiarii campaniei de vaccinare antigripală sunt pacienţii cu afecţiuni cronice, persoanele cu vârste peste 65 de ani, gravidele, copiii şi bătrânii din centrele de ocrotire şi personalul medical sau de îngrijire din aceste centre.

„Au început să primească şi medicii de familie în cabinet dozele comandate. (…) Este primul an, cel puţin din istoria pe care o cunosc eu, începând din anul 2001, când vaccinul gripal este adus în luna septembrie. Am ţinut foarte mult la acest lucru ca să generăm campania de vaccinare, să putem să o facem încă de la începutul celui de-al treilea trimestru şi să nu mai fim puşi în situaţia care s-a repetat an de an de a trimite în teren vaccin la mijlocul lunii decembrie sau în ianuarie, ceea ce a dus la adresabilitate scăzută, interes scăzut al populaţiei pentru vaccinare, a creat tensiuni”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, citat de G4Media.ro.

Potrivit acestuia, în cazul în care cele 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal nu vor fi suficiente, se vor mai achiziţiona şi altele.

Publicitate

„Este un acord-cadru care ne permite să continuăm cu achiziţia. (…) Categorii eligibile – pacienţii cu afecţiuni cronice, persoanele peste 65 de ani, gravidele, copiii şi bătrânii din centrele de ocrotire şi personalul medical sau de îngrijire care lucrează în aceste centre sunt beneficiarii vaccinării. Anul trecut, până la sfârşitul campaniei, dintre cele 2,5 milioane de doze au fost folosite 1,5 milioane. Aceasta este motivul pentru care ne-am oprit la această cantitate în sezonul 2022 – 2023. Ea este flexibilă şi poate fi suplimentată”, a mai spus ministrul Sănătăţii, citat de aceeași sursă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes