Connect with us
Publicitate

Social

Vaccinul americanilor de la Moderna are un răspuns promiţător şi în cazul vârstnicilor

Publicat

pe

Anglia, Germania, Rusia, China sau SUA sunt statele care alocă sume şi resurse extrem de importante în vederea obţinerii unui vaccin împotriva Covid-19. Compania americană Moderna a anunțat că vaccinul său anti-COVID a generat un răspuns imun promiţător la pacienţii vârstnici, similar cu cel în cazul tinerilor, după finalizarea fazei I a unui nou studiu, scrie CNBC, citat de digi24.ro.

Publicitate

Vaccinul a fost testat pe 10 adulţi cu vârste cuprinse între 56 şi 70 de ani şi 10 adulţi cu vârstă de 71 de ani şi mai mari, au precizat reprezentanţii Moderna. Fiecare participant a primit două doze de 100 micrograme de vaccin la 28 de zile diferenţă între ele. 

Voluntarii au produs anticorpi, despre care cercetătorii cred că sunt necesari pentru a construi imunitate la virus, şi celule T, a precizat Moderna în rezultatele sale. În plus, anticorpii care au fost produşi au fost mai mari decât cei observaţi la persoanele care şi-au revenit după COVID-19, mai precizează sursa citată.
 
Vaccinul a părut să fie bine tolerat, nefiind raportate reacţii adverse grave, scrie Mediafax. Unii pacienţi au raportat oboseală, frisoane, dureri de cap şi dureri în zona unde a fost făcută injecţia, dar majoritatea simptomelor au trecut în două zile.

Moderna este o societate cu sediul în SUA care desfăşoară o activitate de pionierat în vederea dezvoltării unei clase noi de vaccinuri bazate pe ARN mesager (ARNm). ARNm joacă un rol fundamental în biologia umană, transferând instrucţiunile care direcţionează celulele din organism în vederea producerii proteinelor, inclusiv a celor care pot preveni sau combate bolile.

Publicitate

foto: cnbc.com

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes