Connect with us
Publicitate

Social

Vacanța la schi va fi mai scumpă, în această iarnă. Prețurile la transportul pe cablu vor fi mai mari în Poiana Brașov și pe Valea Prahovei

Publicat

pe

Operatorii de transport pe cablu din marile stațiuni montane au anunțat creșterea tarifelor pentru skipass-uri și cartele de acces cu până la 15-20%, anunță ziare.com. Această majorare este pusă pe seama creșterii facturilor la utilități, a restricțiilor impuse de pandemie, dar și a modificării structurii anului școlar.

Publicitate

Directorul general al Ana Teleferic, Ioan Rufa, a declarat pentru aceeași sursă că noile tarife pentru teleschi, telegondolă și telecabinele din Poiana Brașov ar putea fi majorate cu aproximativ 10 procente. Acum, un skipass valabil o zi întreagă costă 150 de lei pentru adulți și 85 de lei pentru copii. Cartela cu acces nelimitat în instalațiile pe cablu, timp de 10 zile, costă acum 1050 de lei pentru adulți și 650 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

Sunt anunțate creșteri de prețuri și la Predeal, însă momentan administratorii instalațiilor pe cablu din stațiune nu au anunțat și cu cât vor fi majorate tarifele.

Și la domeniul schiabil Kalinderu din Bușteni se preconizează o majorare a prețurilor cartelelor cu până la 10%, iar decizia urmează să fie luată în ședința de consiliu local de săptămâna viitoare. Romeo Drilea, administratorul instalațiilor, spune că tarifele vor crește, în medie, cu 5 lei, la toate categoriile de cartele. Astfel vor fi acoperite costurile mari de funcționare, odată cu majorarea facturilor la curentul electric. În Bușteni, tarifele la transportul pe cablu nu au mai fost majorate din 2018.

Publicitate

O creștere a tarifelor ar urma să fie aprobată și în Azuga. Autoritățile locale propun majorarea prețurilor cartelelor cu până la 20%. Scumpirea s-ar datora unei investiții făcute de primărie pentru construirea unei instalații mai performante, care va deservi pârtia Sorica.

La Sinaia nu se anunță scumpiri, asta pentru că tarifele deja au fost modificate la începutul acestui an.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes