Turism
Vacanță la conace și castele secuiești, în apropiere de Brașov. Multe moșii din Covasna, cu o istorie de sute de ani, au fost deschise pentru turiști

Covasna se mândrește cu 160 de conace și castele, dintre care unele au intrat în circuitul turistic, devenind hoteluri, pensiuni sau muzee. Pachetele turistice propuse celor care vor să descopere Covasna includ vizite la meșteri populari, excursii în natură, cursuri de echitație, aventură și turism culinar cu specific local. Covasna le mai oferă turiștilor și posibilitatea de tratament cu apă minerală cu proprietăți curative, de la cele peste 1.000 de izvoare din această zonă, anunță antena3.ro.
Castelul Daniel din Tălișoara, construit în prima jumătate a secolului al XVII-lea, în stil renascentist, ascunde câteva mistere neelucidate, precum cel al semnificației frescelor și a „camerei secrete”, descoperite în timpul lucrărilor de restaurare. Castelul a fost cumpărat de doi tineri, Racz Lilla și Attila, originari din Sfântu Gheorghe și Miercurea Ciuc, iar noii proprietari l-au reabilitat și l-au introdus în circuitul turistic. Acest castel are opt camere, fiecare cu un stil și o poveste aparte.
Castelul Daniel din Vârghiș este proprietatea autorităților orașului Esztergom din Ungaria. Este înconjurat de un parc dendrologic, iar cea mai veche parte a ansamblului datează din secolul al XVI-lea. Turul mai include conacul Damokos Gyula din Cernat, care găzduiește în prezent Muzeul etnografic în aer liber, conacul Gál din Dalnic construit în 1844 și conacul Mikes-Szentkereszty din Zagon, unde funcționează un centru cultural.
Bisericile fortificate, înconjurate de sisteme de protecție, compuse din ziduri și bastioane, sunt și ele valoroase monumente istorice de arhitectură, care provin din epoca medievală. Astfel de biserici fortificate pot fi vizitate în Sfântu Gheorghe, Ilieni, Aita Mare, Belin, Arcuș și Sânzieni.
Iar comunitățile de secui din județ atrag turiștii prin tradițiile și prin gastronomia locului. Sunt conace boierești transformate în pensiuni, unde turiștii sunt îmbiați cu mâncăruri tradiționale, dar și cu facerea și coacerea pâinii. Cei care vor nu doar să guste pâinea secuiască de casă, care conține și cartofi, pot participa la întregul proces de facere a pâinii, până la final, când se bat pâinile scoase din cuptoarele de lut.
În inima României, la doar 60 de kilometri distanță față de Brașov, Covasna este și locul ideal pentru relaxare și tratamente balneo-climaterice. Județul are peste 1.000 de izvoare de ape minerale, cu proprietăți diferite, iar aerul este puternic ionizat, foarte bun pentru o reală detoxifiere a trupului și a minții. Orașul Covasna este renumit pentru bazele de tratament, dar și pentru noile centre SPA, care au atras turiști din toate categoriile, în ultimii trei ani. Locuri ideale pentru relaxare și tratamente sunt peste tot în județ, printre cele mai căutate fiind centrele wellness care au și mofete.
Orașul Covasna este cunoscut de mulți ani pentru tratamentele balneo, însă noua ofertă a stațiunii se adresează și tinerilor, cu precădere celor predispuși la boli profesionale, din cauza sedentarismului și a numărului foarte mare de ore petrecute la birou. Investițiile în hoteluri, infrastructură, SPA și facilitățile de distracție au fost făcute tocmai pentru a atrage turiști din toate categoriile de vârstă.
Aici se află și una dintre cele mai mari mofete din lume, la Spitalul de Cardiologie, pe o suprafață de 100 metri pătrați, unde intră până la 100 de persoane în același timp. Mofeta spitalului este recunoscută și ca una dintre cele mai frecventate din lume, pentru că aici se fac zilnic până la 500 de proceduri de tratament.
-
Evenimentacum o zi
VIDEO / Jaf la Braşov! 76.000 de Euro au fost furaţi de la un bărbat, pe Bulevarul Gării
-
Turismacum 2 zile
O noapte la un hotel de 3 stele în Poiana Braşov a ajuns cât un sejur în Austria, Italia sau Bulgaria: „De banii ăștia mă duc la Innsbruck, îmi mai rămân să merg o săptămână la bulgari / Am luat o vacanță de opt zile în Italia la banii ăștia”
-
Businessacum 2 zile
FOTOREPORTAJ / Povești crestate pe pâine, într-o brutărie din Bod. O fostă jurnalistă din Brașov a renunțat la reportaje și a deschis o mică afacere cu produse de panificație
-
Evenimentacum 2 zile
Dubă plină cu lemn fără documente de provenienţă depistată de poliţiştii braşoveni
-
Economicacum 2 zile
Primul hotel Kempinski din România se deschide la Poiana Brașov. Kempinski este grupul hotelier de lux cu cea mai îndelungată existență din Europa
-
Administrațieacum 2 zile
De mâine, „Miercurea brașovenilor” pe pârtiile din Poiana Brașov. Schiorii din oraş plătesc doar jumătate de preţ la instalaţiile pe cablu din staţiune
-
Turismacum 2 zile
Aproape 1,3 milioane de turişti au ajuns la poalele Tâmpei în primele 10 luni ale anului. Braşovul, în top 3 la nivel naţional
-
Economicacum 2 zile
CFR Marfă vinde un hotel din Predeal: „Trebuie să îl ia cineva care se pricepe în domeniul turistic”