Connect with us
Publicitate

Social

Vacanța în țările exotice va fi mai scumpă, în această toamnă. Care sunt destinațiile preferate de români?

Publicat

pe

Chiar dacă vara e pe sfârșite, perioada concediilor încă nu s-a terminat. Agențiile de turism anunță că în această toamnă se reiau cursele către destinațiile preferate ale românilor, dar costul vacanței va fi mai mare decât anul trecut.

Egipt, Dubai, Maldive, Kenia, Zanzibar sau Republica Dominicană sunt doar câteva dintre locurile căutate de turiștii români, în acestă perioadă.

Alin Burcea, vicepreședintele ANAT spune că în acest an tarifele la transport și cazare vor fi ceva mai mari față de cele de anul trecut. „Vor fi creșteri de prețuri cu siguranță, dar nu mari. Creșterile sunt undeva între 3%, 5%, 7% aproape la fiecare hotel. Ele se resimt totuși în buget, 30-40 de euro de persoană probabil că vor fi pe Maldive, de exemplu”, a declarat oficialul pentru Antena 3.

Pentru că situația epidemiologică la nivel mondial se schimbă constant, specialiștii le recomandă turiștilor să își planifice concediile cu ajutorul agențiilor de turism.

Publicitate

„Eu recomand să meargă cu agențiile pentru că există un contract între agenția de turism și turist. În funcție de situația contractuală respectivă, faptul că o țară din galben a intrat pe roșu nu este un motiv de anulare. Să își cumpere asigurări storno care ajută foarte mult în caz de renunțări sau dacă intră destinația respectivă în zona roșie. Recomandarea principală e să fie vaccinați că atunci nu mai au nicio restricție spre nicio destinație”, a mai spus vicepreședintele ANAT.

Pe site-urile agențiilor de turism se găsesc oferte pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele. De exemplu pentru șapte nopți de cazare la un hotel din stațiunea egipteană Sharm El Sheikh, cu avion inclus, tarifele pornesc de la 390 de euro de persoană. Pentru Zanzibar, în schimb, sejururile pornesc de la 1989 de euro de persoană, iar vacanța în Republica Dominicană poate fi rezervată cu tarife care pornesc de la 1690 de euro de persoană.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes