Connect with us
Publicitate

Turism

Vacanță de vis în casa Regelui Charles din Valea Zălanului. Cât costă un sejur în conacul regal din județul Covasna

Publicat

pe

Dragostea pentru România l-a convins pe regele Charles al Marii Britanii să cumpere mai multe proprietăți, de-a lungul anilor, iar o parte dintre ele au devenit atracții turistice. Pe lângă celebra casă albastră din Viscri, de la numărul 163, suveranul britanic a devenit proprietarul unui conac superb din satul Valea Zălanului, județul Covasna.

Publicitate

Achiziționată cu cel puțin zece ani în urmă proprietatea, pe care se află patru căsuțe, și-a păstrat autenticitatea transilvăneană. Clădirile construite în principal din lemn, adevărate bijuterii, au fost restaurate cu grijă, cu metode și materiale tradiționale, de către meșteri locali, scrie adevarul.ro.

Proprietatea are șapte camere duble cu băi private în trei căsuțe de patrimoniu, fiecare cu terase proprii. O a patra clădire are un salon de luat masa cu un șemineu mare și o zonă confortabilă de relaxare pe un palier deasupra bucătăriei. Există, de asemenea, bănci și mese în aer liber, șezlonguri și hamace în grădină, precum și un hambar pentru micul dejun cu un cuptor mare pentru pâine. Camerele sunt mobilate exclusiv cu mobilier transilvănean de epocă, inclusiv majoritatea materialelor textile.

Pentru a crea o atmosferă de pace și liniște și pentru ca relaxarea să fie completă, nu există televiziune sau radio, ci doar o mulțime de cărți pe rafturi.

Publicitate

„Proprietatea nu trebuie văzută ca o stațiune de vacanță în stil „shabby chic”, este autentică în armonia sa, iar oaspeții simt că stau într-o casă privată veche de secole. Proprietatea se caracterizează prin bogata sa biodiversitate de plante, insecte, păsări, ciuperci și mamifere mari, inclusiv urși (uneori traversând curtea din spate). Una dintre cele mai rare și spectaculoase orhidee din Europa, Lady Slipper, dintre care un singur exemplar sălbatic a supraviețuit până în prezent în Marea Britanie, înflorește în pădurile văii în mai și iunie”, se arată în descrierea pensiunii, de pe site-ul oficial.

Căsuța Prințului, cea în care obișnuia să stea Regele Charles când venea în România, are trei camere, una din acestea fiind, evident, camera Prințului, unde prețurile pe noapte variază între 129 și 211 euro, în funcție de tipul de masă (mic dejun, demipensiune și pensiune completă). Există, de asemenea, și varianta all Inclusive, care costă 352 de euro pe noapte.

Tot în Căsuța Prințului mai sunt Camera majordomului (unde prețurile sunt apropiate celor de la Camera prințului) și Camera mătușii Ida, unde prețurile sunt ceva mai mici, variind între 109 și 332 de euro pe noapte, în funcție de regimul de masă ales. Pe proprietatea de la Valea Zălanului mai sunt două căsute, Căsuța de Jos și Căsuța Stream, fiecare cu câte două camere, de dimensiuni similare. Ambele cabane au zone exterioare de relaxare.

Camera prințului și camera majordomului sunt ceva mai mari (20 – 25 metri pătrați) cu mobilier și textile elaborate, de epocă, și care au paturi duble/twin și cu cadă.

Oaspeții mai pot avea în program activități precum călătorii pe cal sau în căruță, vizitarea unor castele din zonă și a unor ateliere de meșteșugari locali, unde pot experimenta olăritul sau pot să-și facă singuri pâinea, vizite la Brașov și Bran, excursii pentru vizionarea urșilor, utilizarea saunei cu apă sărată etc.

Publicitate

Majoritatea oaspeților care vin la casa Regelui Charles sunt străini atrași de frumusețea încă nealterată a locului care l-a fermecat atât de tare pe însuși Regele Charles, de altfel, un susținător și un admirator al României, care a făcut atât de cunoscută România peste hotare.

Micul cătun din Valea Zălanului a fost documentat pentru prima dată în secolul al XVI-lea ca aparținând lui Bálint Kalnoky, unul dintre strămoșii transilvăneni ai Prințului de Wales. De altfel, contele Kalnoky Tibor, proprietarul domeniului de la Micloșoara, este bun prieten cu Regele Charles, care a fost adesea găzduit aici.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes