Connect with us
Publicitate

Economic

Va fi semnat primul contract de proiectare și execuție pentru Autostrada Făgăraş – Sibiu

Publicat

pe

Contractul pentru proiectarea și execuția lotului 3 (17,61 km) din Autostrada Sibiu – Făgăraș va fi semnat miercuri, potrivit programului ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu. Aminim că acest contract a fost câștigat de turcii de la Makyol.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, va participa mâine, 16 august 2023, începând cu ora 11:00, la semnarea contractului pentru proiectarea și execuția lotului 3 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș, potrivit unui anunț privind agenda șefului Transporturilor, transmite economica.net.

Contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului 3 din Autostrada Sibiu – Făgăraș poate fi semnat cu ofertantul declarat câștigător, respectiv constructorul turc Makyol. Și asta pentru că nu a fost depusă nicio contestație. Este primul tronson din Autostrada Sibiu – Făgăraș pentru care se semnează contract.

Constructorul turc MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. a fost desemnat câștigătorul licitației pentru tronsonul 3 al autostrăzii Sibiu – Făgăraș, a anunțat pe 15 iunie Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Constructorul va avea la dispoziție 48 de luni (12 luni pentru proiectare și 36 pentru execuția a lucrărilor) pentru finalizarea celor 17,61 km ai tronsonului cuprins între Arpașu de Jos (DN1) și Sâmbăta de Sus (DJ105B), potrivit lui Pistol.

Publicitate

Contractul în valoare de 1,77 de miliarde de lei, fără TVA este finanțat prin Programul Transport (PT).

Pe traseu vor fi constrite inclusiv 27 de structuri de artă, dintre care un pod de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 820 m.

Același constructor din Turcia, în asociere cu alt constructor turc, a fost desemnat câștigător și pe tronsonul 4 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș. Strabag a dus lupta pentru acest tronson la Curtea de Apel București.

CNAIR urmează să desemneze câștigători și pentru trosoanele 1 și 2 ale acestei autostrăzi.

Autostrada Sibiu – Făgăraș (68 km), finanțată prin fonduri europene, are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului deoarece face parte dintr-un proiect mai amplu de conectivitate a infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT – Comprehensive.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes