Connect with us
Publicitate

Turism

FOTO / Vă amintiți sucurile Hellas de pe vremea lui Ceaușescu? Mai găsiți recipiente goale în Munții Bucegi

Publicat

pe

Publicitate

Vă amintiți sucurile Hellas din vremea lui Ceaușescu? Mai găsiți recipiente goale în Munții Bucegi.

Avertismentele privind pericolul pe termen lung pe care-l reprezintă rezidurile din plastic asupra naturii sunt pe deplin dovedite de situația din Munții Bucegi. Pe diverse trasee montane se regăsesc și astăzi tot felul de ambalaje ale unor produse alimentare din anii ’80 – ’90. Activiștii de mediu au prezentat câteva mostre, pentru a trage un nou semnal de alarmă.

Un recipient din plastic al popularului suc concentrat de lămâie Hellas, care se găsea în magazinele alimentare la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90, a fost descoperit în Munții Bucegi.

„O parte din recipientul din plastic s-a fragmentat în microplastic, poluând apa, solul și aerul din zonă, restul va continua să elibereze substanțe toxice și microplastic pentru mult timp de acum înainte.

Publicitate

Plasticul nu se poate recicla de prea multe ori, majoritatea ambalajelor de plastic din comerț NU se reciclează chiar deloc, dar se adună și se tot adună. Chiar și atunci când e aruncat la gunoi sau incinerat, tot afectează mediul înconjurător.

Soluția REALĂ împotriva poluării cu plastic este una singură: redus, redus și iar redus, până când plasticul de unică folosință din comerț dispare complet. Orice alte <<soluții>> sunt povești de marketing sau propaganda poluatorilor.

Asta e problema cu plasticul, poluează la nesfârșit!” a transmis Garda Civică pentru Mediu pe o rețea de socializare.

 

Sursa foto: Facebook / Garda Civică pentru Mediu

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes