Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Uzina „Rulmentul” Brașov, de la emblemă a comunismului, la gazdă pentru Electric Castle

Publicat

pe

Deși pare încă devreme, organizatorii Electric Castle sunt în toiul pregătirilor pentru ediția de anul viitor. Concerte vor fi la Castelul Bonțida, în județul Cluj, așa cum se desfășoară în mod tradițional, dar și la Brașov, acolo unde primele show-uri marca EC vor avea loc pe terenul fostei platforme Rulmentul, cunoscută ca fiind una din cele mai prolifice uzine din perioada comunistă. De unde a pornit ideea de a organiza Electric Castle și în orașul de sub Tâmpa?

Ținute în condiții speciale anul acesta, festivalurile de muzică și-au făcut din nou loc ca opțiune de distracție și de petrecere a timpului liber, după mai bine de un an și jumătate de pauză. În 2021, certificatul verde a fost poarta de intrare la Electric Castle, eveniment care și la această ediție și-a păstrat vie componenta de diversitate cultural artistică. Festivalul oferă un meniu de activități 24 de ore din 24, de la cele mai relaxante, la unele pline de adrenalină, muzicale și non-muzicale, scrie wall-street.ro.

Pentru 2022, organizatorii Electric Castle se arată mai mult decât optimiști și speră că în 2022 „pandemia va fi îmblânzită și în România, ca în Europa de Vest și că viețile oamenilor se vor bucura de mai multă predictibilitate”, iar planurile lor pentru vară vor putea fi reluate cu încredere, a declarat într-un interviu wall-street.ro, Ema Prisca, Chief Marketing Officer Electric Castle.

Gorillaz, Twenty One Pilots și Deftones sunt headlinerii festivalului care vor urca pe scena EC vara viitoare, în perioada 13 – 17 iunie 2022, fiind trupe care erau așteptate inițial pentru ediția precedentă.

„Ne uităm după artiști în zone alternative, pentru că vrem să facem posibilă descoperirea, surpriza celor care vin la festival. Experiența muzicală devine memorabilă când te îmbogățește, când pleci de la festival cu o trupă sau un artist nou pe lista ta de preferați. Mereu headlinerii de pe scena principală au fost artiști puternici de live, iar Gorillaz din ediția de la anul reflectă această intenție.”, spune Ema Prisca, Chief Marketing Officer Electric Castle

Electric Castle, pentru prima dată la Brașov

Publicitate

Noutatea din 2022 a Electric Castle este că festivalul va ajunge și la Brașov. Pe lângă ediția ce are loc, în mod tradițional, în vecinătatea Castelului Bánffy, din comuna Bonțida (județul Cluj), organizatorii lucrează la un concept nou de festival, la Brașov.

Evenimentul se va desfășura pe terenul fostei platforme Rulmentul, un spațiu de 32 de hectare care a găzduit cea mai prolifică uzină din perioada comunistă, considerată de mulți o emblemă a socialismului românesc de la acea vreme. Halele uriașe părăsite, câinii vagabonzi, dar și nostalgia unor vremuri deja apuse vor fi curând șterse cu buretele pentru a face loc primului Electric Castle desfășurat în afara Clujului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes