Connect with us

Util

UTIL / Brașovenii pot raporta gropi, gunoaie sau alte probleme sesizate în oraș prin aplicația oficială a primăriei, My BrasovCity

Redactia Brasov

Publicat

pe

Unul dintre instrumentele cele mai utile pe care le puteți accesa din aplicație este „harta incidentelor“, care vă permite să raportați, direct în dispeceratul primăriei – dar fără a mai aștepta să vă răspundă un operator – orice problemă pe care primăria o poate remedia – de la gropi sau semne de circulație, până la deșeuri, parcare ilegală sau lucrări neautorizate.

Publicitate

Un „incident“ poate fi o problemă de amenajare rutieră, semnalizare rutieră, parcări publice/de reședință, parcare neregulamentară, zone verzi/mobilier urban, distrugeri pe domeniul public, salubritate, depozitare deșeuri, o problemă de mediu, o problemă care vizează construcții/lucrări neautorizate, un vehicul abandonat, o nefuncționare a transportului public sau o neregulă a transportului taxi, o avarie a sistemului de iluminat public sau a rețelelor de utilități, tulburare a liniștii publice, situație de urgență, animale pe domeniul public, afișaj/comerț neautorizat sau chiar nefuncționarea unor secțiuni ale aplicației My BrasovCity ori a portalului www.brasovcity.ro. .

Odată autentificat în aplicație (vă reamintim că puteți realiza acest lucru fie datele de autentificare în contul de pe portalul www.brasovcity.ro, fie cu date de autentificare dedicate aplicației, dar în acest din urmă mod nu aveți acces la alte funcții ale aplicației), dacă sesizați un astfel de „incident“ și doriți să îl aduceți la cunoștință, aveți la dispoziție butonul „Raportare incidente“. Apăsând acest buton, meniul vă oferă posibilitatea de a înregistra un incident nou sau de a vedea stadiul incidentelor deja raportate de dumneavoastră.

Publicitate

Pentru a raporta un nou incident trebuie să activați localizarea din dispozitivul mobil (dacă nu ați făcut-o deja, aplicația vă oferă și posibilitatea de a vă localiza manual pe hartă) și să confirmați locația incidentului, cu ajutorul butonului „Alege locația în hartă“. Odată confirmată locația, primiți un mesaj de confirmare și puteți trece la etapele următoare: alegerea tipului de incident (dintr-un meniu preexistent, care conține lista incidentelor descrise mai sus). După ce ați ales tipul de incident, aveți la dispoziție o casetă de text, în care să descrieți, în maximum 5.000 de caractere, incidentul pe care îl raportați, aplicația vă oferă și posibilitatea de a atașa până la 3 fotografii, pe care le puteți face pe loc sau atașa din galeria foto a dispozitivului mobil. După ce ați completat aceste date, apăsați butonul „Trimite“. Aplicația afișează un mesaj de confirmare, iar solicitarea dumneavoastră primește un număr de înregistrare și este direcționată, din dispecerat, spre soluționare departamentului sau serviciului competent din cadrul Primăriei. Puteți verifica apoi din meniul anterior (Listă incidente) dacă evenimentul a fost înregistrat, iar dacă apăsați pe descrierea acestuia, aveți acces la numărul de înregistrare primit și detaliile trimise de dumneavoastră. Din același meniu puteți verifica și dacă incidentul a fost rezolvat.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Util

Vremea în următoarele săptămâni – Meteorologii anunţă vreme bună de Paşte. ANM: Valorile termice cresc din săptămâna care urmează Paştelui Ortodox

Avatar

Publicat

pe

Urmează două săptămâni cu temperaturi mai coborâte decât cele normale. Valorile termice cresc din săptămâna care urmează Paştelui Ortodox.

Publicitate

19 – 26 aprilie
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile intracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice și la munte, dar mai ales în extremitatea de sud-est a țării.

26 aprilie – 3 mai
Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Publicitate

3 – 10 mai
Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

10 – 17 mai
Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Publicitate
Publicitate
Citește mai mult

Util

Platforma de programare pentru vaccinare a fost optimizată. Brașovenii pot vedea acum poziţia în lista de aşteptare și capacitatea zilnică a fiecărui centru

Avatar

Publicat

pe

Platforma de programare pentru vaccinare a fost optimizată, au transmis reprezentanții Comitetului Naţional de Vaccinare. Acum se poate vedea poziţia în lista de aşteptare (numărul de ordine) şi capacitatea de vaccinare.

Publicitate

Capacitate care a fost crescută la 96 de persoane pentru fiecare flux de vaccinare (există centre care au mai multe fluxuri), în cazul serurilor de la Moderna și AstraZeneca și la 72, în cazul Pfizer.

Timpul de așteptare până la imunizare nu este însă afișat. Ar putea fi estimat de fiecare împărțind numărul de persoane aflate înaintea sa la capacitatea de vaccinare a centrului, însă, așa cum a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare, trebuie să ținem cont că o persoană care face parte din categoria a II-a are prioritate la imunizare și va intra, pe lista de așteptare, în fața celor din categoria a III-a deja programați, așa că acest calcul s-ar putea să nu fie tocmai corect.

Publicitate

Concret, timpul de așteptare poate crește, dacă după tine, de exemplu, care faci parte din categoria a III-a, se programează mai multe persoane care se încadrează în categoria a II-a, pentru că acestea „intră în față” te și te „împing” pe listă.

Potrivit unei informări a Comitetului Național pentru Coordonarea Campaniei de Vaccinare, la această oră, în țară, sunt:

Publicitate
  • 403 centre de vaccinare fără liste de așteptare;
  • 98.755 de locuri disponibile în centrele de vaccinare fără liste de așteptare;
  • 571 centre de vaccinare cu liste de așteptare;
  • 43.070 de locuri disponibile în centrele de vaccinare cu liste de așteptare.

Centre de vaccinare active cu liste de așteptare:

  • Pfizer: 479
  • Moderna: 52
  • AstraZeneca: 40

Centre de vaccinare active fără liste de așteptare:

  • Pfizer: 157
  • Moderna: 33
  • AstraZeneca: 213

S-a atins ținta de 80.000 de vaccinări zilnice

Publicitate

„De acum, mă aştept să avem circa 80.000 de persoane vaccinate zilnic, având în vedere că a crescut numărul de persoane vaccinate pe flux. Noi facem toate eforturile pentru a creşte ritmul de vaccinare”, declara marți, 13 aprilie, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare.

Conform datelor oficiale oferite Comitetul Național pentru Vaccinare joi, 15 aprilie, au fost vaccinate 80.056 de persoane.

Cu o zi înainte, au fost imunizate 80.120 de persoane.

Publicitate
Publicitate
Citește mai mult

Util

Brașovenii pot vedea timpii de așteptare pentru programarea la vaccin

Redactia

Publicat

pe

Platforma vaccin.live a adăugat două câmpuri noi. Mai nou, persoanele care s-au înscris pe lista de așteptare, pot vedea estimarea timpul de așteptare pentru programarea la vaccin pentru fiecare centru, dar și media zilnică a persoanelor vaccinate raportată în fiecare centru.

Publicitate

Platforma vaccin.live prezintă în timp real, informațiile publice referitoare la numărul de locuri disponibile în centrele de vaccinare și serul folosit în fiecare centru, într-un mod grafic util, prin harta județelor. Actualizarea datelor se face la un interval de aproximativ 20 minute. Platforma a fost actualizată și au fost adăugate două câmpuri noi, care arată timpul de așteptare estimat pentru programarea la vaccin pentru fiecare centru, dar și media zilnică a persoanelor vaccinate raportată în fiecare centru.

Coloana ”Media zilnică doza 1 raportată”: Reprezintă media numărului de doze (doza 1) administrate zilnic în centrul de vaccinare respectiv. Media este calculata ținând cont de zilele din luna în curs. Pentru coloana ”Timp așteptare estimat”, se calculează în funcție de numărul total de persoane înscrise pe lista de așteptare împărțit la media numărului de doze (doza 1) administrate zilnic în centrul de vaccinare respectiv.

Publicitate

Peste 15.000 de brașoveni pe listele de așteptare pentru vaccinul Pfizer
La momentul actual, mai bine de 15.000 de persoane așteaptă să fie programate la vaccin, cele mai multe optând pentru centrele care administrează serul produs de Pfizer. Două sute de persoane s-au înscris pe listele de așteptare la centrele care folosesc vaccinul Astra Zeneca. Mai mult decât atât, cei care vor să se vaccineze cu acest ser, o pot face oricând, deoarece sunt peste 5000 de locuri disponibile pentru programare imediată.

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>