Connect with us
Publicitate

Util

UTIL / Cum radiezi o mașină pe care o dai la Remat pentru a obține un ecotichet

Avatar

Publicat

pe

Autoturismele vechi date spre casare în cadrul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto național RABLA trebuie scoase din evidență de la plata impozitului și radiate din baza de date a DRPCIV (Direcția regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor). Iată ce presupune acest lucru.

Publicitate

Procedura de radiere a unei mașini în cazul în care este dată spre casare la un centru REMAT este asemănătoare cu procedura înmatriculării unei mașini.

După obținerea certificatului de distrugere trebuie să mergeți la direcția impozite și taxe locale unde ați plătit impozitul pentru a face o radiere fiscală auto. Aici trebuie să veniți cu un dosar cu următoarele documente. Dacă instituția nu mai lucrează cu publicul din cauza numărului mare de cazuri Covid, trebuie să depuneți actele online și aveți nevoie de semnătură electronică, atât ca persoană fizică, cât și ca juridică. A doua variantă este să trimiteți actele prin poștă.

Publicitate

Acte necesare radiere auto:

 • Certificat de distrugere auto,
 • Declaratia pentru scoaterea din evidente a mijlocului de transport
 • Cartea mașinii în original și copie,
 • Actul de identitate în original și copie,
 • Cerere pentru eliberarea certificatului de atestare fiscală

Începând din 2020, radierea de la serviciul de înmatriculări a mașinilor casate în cadrul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto național RABLA se face din oficiu în baza transmiterii către această instituție a certificatului de distrugere, în format electronic, de către operatorul economic autorizat care a emis acest document.

Publicitate

Dovada radierii din circulație a unui vehicul aflat în situația anterior menționată va fi transmisă, de îndată, titularului înmatriculării, la ultima adresă de domiciliu existentă în Registrul Național de Evidență a Permiselor de Conducere și a Vehiculelor Înmatriculate.

În caz că nu ați primit dovada radierii prin poștă puteți să mergeți la serviciul de înmatriculări cu următoarele documente.

Acte necesare pentru radierea unui autovehicul din circulațiecând vehiculul a fost dezmembrat, casat sau predat unei unităţi specializate, în vederea dezmembrării sunt:

Publicitate
 • Cererea solicitantului;
 • Certificatul de înmatriculare – original;
 • Plăcuţele cu numărul de înmatriculare;
 • Cartea de identitate a vehiculului în original;
 • Documentul care atestă dezmembrarea, casarea sau predarea unei unităţi specializate în vederea dezmembrării (certificate de distrugere);
 • Certificatul de atestare fiscală.
 • Certificat de radiere – 3 exemplare;
 • Actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie.
 • În cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie (de exemplu certificat înregistrare la Registrul Comerţului), precum si împuternicirea reprezentatului legal al acestora; Delegaţie;
 • Procură specială autentificată de notarul public, în cazul în care documentele se depun de o altă persoană decât titularul.

Sursa: DRPCIV

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Util

Cadrele medicale de la Spitalul Militar vaccinează oamenii din localităţile izolate din Brașov, Covasna și Harghita

Redactia Brasov

Publicat

pe

20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcției medicale a MApN, acționează începând de miercuri, 21 aprilie, în sprijinul autorităților locale, în localități izolate sau greu accesibile, la propunerea și solicitarea Direcțiilor de sănătate publică județene, conform instrucțiunilor Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Publicitate

Echipele vaccinatoare sunt formate din personal medico-sanitar din cadrul MApN (medici și asistenți medicali) și paramedici din cadrul DSU, în funcție de numărul de beneficiari și capacitatea spațiului de vaccinare amenajat în localitate.

Centrele mobile de vaccinare sunt organizate în containere asigurate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, iar echipele mobile își desfășoară activitatea în spații puse la dispoziție de autoritățile locale și asigură, la nevoie, vaccinarea persoanelor nedeplasabile la domiciliu.

Publicitate

Cadrele medicale de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Regina Maria”, Brașov va asigura vaccinarea în localităţile îzolate din pentru județele Brașov, Covasna și Harghita;

Totodată, transportul echipamentelor și materialelor necesare procesului de vaccinare, precum și transportul vaccinurilor pentru fiecare echipă de vaccinare vor fi asigurate de MApN.

Publicitate
Publicitate
Citește mai mult

Util

În Braşov sunt locuri la vaccinare fără listă de aşteptare la Pfizer şi Moderna. Vezi unde te poţi imuniza

Redactia Brasov

Publicat

pe

Dacă până acum vorbeam de locuri disponibile la vaccinare fără listă de aşteptare doar pentru vaccinul produs de AstraZeneca, acum şi cei care vor să se vaccineze cu Pfizer sau Moderna o pot face foarte repede. Asta pentru că atât în municipiul Braşov, cât şi alte centre din judeţ sunt disponibile locuri la vaccinare fără listă de aşteptare.

Publicitate

Astfel, cei care vor să se imunizeze cu serul de la Moderna şi nu vor să mai stea pe lista de așteptare o pot face în următoarele centre:

 • Centrul 3 Regina Maria – Policlinica Centrul Civic Brașov Brasov, Str. M. Kogalniceanu Nr 16 – 357 locuri
 • Centrul 3 Serviciul Public Local de Termoficare (Primăria Brașov) Str. Gloriei, Nr.13 – 445 locuri
 • Centrul 3 AFMC Christiana – Centru Socio-Medical Str. Dr. Ion Cantacuzino Nr. 14 Parter, Brasov – 328 locuri
 • Săcele – PV1, Policlinica Mun. Săcele Aleea Episcop Popeea, Nr.20 – 122 locuri

Braşovenii care vor să se imunizeze cu vaccinul de la Pfizer şi nu vor să mai stea pe lista de aşteptare o pot face în următoarele centre de vaccinare:

Publicitate
 • Camelnic 1 (fost CV Liceul Ortodox Sf.Ctin Brâncoveanu) Fagaras, Str. 13 Decembrie Nr. 25 – 41 locuri
 • Centru S SC SAM- Servicii avansate medicale SRL- Victoria Str. Băii, Nr.2 – 190 locuri

Menţionăm că numărul de locuri se poate modifica de la o oră la alta. Cele notate de Braşov.net sunt actualitate la ora redactării materialului.

Publicitate
Citește mai mult

Util

VIDEO / Atenţie şoferi! Ninge pe DN 1A

Redactia Brasov

Publicat

pe

A început ninsoarea pe DN 1A, la limita județelor Brașov și Prahova, între Săcele și Cheia. DRDP Brașov acționează în zonă cu două utilaje pentru curățarea carosabilului.

Publicitate

„Îi rugăm pe șoferii care vor circulă în următoarele ore în zona montană să fie pregătiți de condiții de iarnă adapteze viteza la condițiile de trafic.”, transmite DRDP Braşov.

video
Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>