Connect with us
Publicitate

Util

UTIL / Ce se întâmplă cu zilele de concediu rămase neluate din 2020. Codul Muncii spune până că pot fi luate până la jumătatea lui 2021

Publicat

pe

airline window viewing white clouds

Salariaţii care au rămas cu zile neefectuate din concediul de odihnă din 2020 vor putea să le ceară angajatorului până la jumătatea lui 2022.

Publicitate

„Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an. În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parțial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual”, scrie în Codul Muncii, consultat de Avocatnet.

Practic, zilele de concediu de odihnă rămase din 2020 se reportează şi pot fi solicitate angajatorului până la 30 iunie 2022.

De asemenea, salariații care au rămas cu zile de concediu neluate până la 31 decembrie 2019 se pot bucura de ele până la 30 iunie 2021.

Publicitate

Mai multe detalii pe Avocatnet.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes