Connect with us
Publicitate

Eveniment

Ursul care a ucis o tânără în Buşteni a fost împuşcat. Decizia a fost luată după ce fiara i-a atacat de mai multe ori pe salvatori

Publicat

pe

A fost împușcat ursul care a ucis, marţi după-amiază, o tânără aflată pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova.  

Decizia a fost luată în condiţiile în care animalul i-a atacat de mai multe ori pe salvatorii care încearcă recuperarea cadavrului tinerei de 19 ani.

 Anchetatorii au deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă.

Echipa de intervenţie constituită în baza legislaţiei în vigoare a omorât ursul care, marţi după-amiază, a atacat şi târât în pădure o tânără de 19 ani al cărei trup neînsufleţit a fost găsit, sfâşiat, într-o prăpastie de pe marginea traseului Jepii Mici au declarat pentru News.ro oficiali ai Inspectoratului de Jandarmi Prahova.
Decizia de eliminare a ursului a fost luată în condiţiile în care animalul i-a atacat în mai multe rânduri pe salvatorii care au coborât în prăpastie pentru a recupera cadavrul tinerei ucise de animal.
Marţi seară, Salvamont Prahova a anunţat că misiunea de recuperare a trupului tinerei s-a încheiat.

În urma evenimentului s-a constituit echipa de intervenţie, iar animalul, care era extrem de agresiv, a fost împuşcat.

O tânără turistă a fost atacată de un urs pe Jepii Mici, salvatorii montani afirmând că fata atacată a fost târâtă şi sfâşiată de animal.

Victima a fost găsită, iar recuperarea trupului acesteia era extrem de dificilă din cauza prezenţei în zonă a animalului.

„Am fost anunţaţi că o turistă a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. O echipă de intervenţie a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă şi, în urmă cu puţin timp, au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată. Operaţiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat şi a prezenţei în continuare a ursului, care se află la aproximativ 10-15 m de salvatorii montani”, a transmis anterior Salvamont Prahova.

Turistul care a văzut întregul eveniment şi a sunat la 112 a fost preluat de către jandarmii montani şi coborât în Buşteni.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes