Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Ursoaica Masha, care a fost adusă din Ucraina la Zărneşti, a murit: „Din simbolul refugiaţilor, a devenit simbolul victimelor acestui război crud şi nemilos”

Publicat

pe

La numai două săptămâni după ce a devenit liberă şi a început să se bucure de tot ce o înconjura, ursoaica Masha s-a stins. Cauza morţii: un accident vascular.

Simbolul refugiaţilor din calea războiului din Ucraina, ursoaica Masha, a făcut un atac cerebral şi a murit. După ce a fost exploatată ca vedetă de circ timp de 19 ani, la numai două săptămâni după ce a văzut pentru prima dată ce înseamnă libertatea, fiind adusă din România Ucraina, în cadrul unei operaţiuni speciale, Masha s-a stins.

„Vineri, s-a dus singură în bârlogul ei. Am crezut că, poate din cauza vremii, îi e dor să hiberneze, dar, luni dimineaţă, Masha s-a stins. Probabil, a făcut atac cerebral şi, din simbolul refugiaţilor, a devenit simbolul victimelor acestui război crud şi nemilos”, a spus Cristina Lapis, preşedintele Asociaţiei Milioane de Prieteni, transmite adevarul.ro.

Cristina Lapis spune că ursoaica a fost traumatizată de războiul din Ucraina, la fel cum se întâmplă şi cu locuitorii acestei ţări.

Publicitate

„Toate privaţiunile pe care le-au suferit animalele în acest război lasă urme adânci, ca şi la oameni. Oamenii aceştia care suferă acuma, probabil, chiar dacă se vor întoarce la casa lor şi vor putea să îşi reia viaţa, vor rămâne cu traume care nu se vindecă niciodată”, a mai explicat Cristina Lapis.

Deşi toţi urşii abia aşteaptă să iasă din cuşcă în momentul în care ajung în sanctuar, Mashei i-au trebuit 7 ore să facă acest pas, după care s-a bucurat timp de două săptămâni de prezenţa celorlalţi urşi şi de libertatea oferită de sanctuarul de la Zărneşti.

Un alt urs şi un lup sunt aşteptaţi să sosească din Ucraina la Zărneşti, chiar în zilele următoare, iar membrii Asociaţiei Milioane de Prieteni speră ca aceştia să se poată bucura de libertate mulţi ani.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes