Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Urs ce trăia în apropierea casei lui Charlie Ottley, de la Şirnea, din judeţul Braşov, a fost capturat și relocat. Charlie Ottley: „E trist. Natura e casa lui, așa cum e și casa noastră”

Publicat

pe

Charlie Ottley, celebrul realizator britanic al seriei de documentare TV despre România şi poate cel mai mare promotor al ţării noastre peste hotare, este revoltat că un urs ce trăia aproape de casa unde locuiește la Șirnea (Brașov) va fi capturat și relocat, transmite adevarul.ro.

Publicitate

Charlie Ottley ar fi putut trăi în oricare oraş cosmopolit din lume, însă a ales de câțiva ani să se mute cu partenera sa la Şirnea (Brașov), un sătuc de la poalele Carpaţilor. Britanicul este fascinat de zonă și de farmecul ei.

Cunoscutul realizator este revoltat că un urs ce venea noaptea inclusiv în gospodăria sa va fi prins de către autorități și relocat în altă zonă montană, după ce mai mulți vecini au trimis sesizări.

„Din cauza plângerilor făcute de către vecini, Consiliul Local a adus în zona o capcană pentru urși pentru a îl prinde pe ursul ce venea în zonă și pentru a îl reloca. Este cumva tragic deoarece acest urs venea doar noaptea, când animalele erau oricum închise în grajduri. M-am mutat aici tocmai pentru a fi aproape de natură, iar natura e casa lui, așa cum e și casa noastră! Se pare că s-ar putea să fim nevoiți să căutăm un loc și mai îndepărtat unde să trăim. E trist. Sunt curios să aflu unde va fi mutat ursul și să văd toată documentația în acest sens”, a scris Charlie Ottley pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

„Acel urs nu făcea niciun rău, localnicii sunt prea draconici în a scăpa de el. Animalele sunt închise în fiecare noapte, iar cea mai mare daună pe care ar fi putut-o face ursul era să meargă prin livezi și să caute mere căzute pe jos și să se plimbe prin zonă noaptea când toată lumea doarme. Este un urs tânăr, este posibil să își fie pierdut mama, nu știu sigur”, spune Charlie Ottley.

Charlie Ottley, care a studiat teologia şi filosofia la Universitatea din Bristol, s-a îndrăgostit de frumuseţile României în timp ce filma seria de documentare „Wild Carpathia“, serie ce avea să facă înconjurul lumii.

O serie prin care Charlie Ottley a făcut mai multă reclamă României peste hotare decât au reuşit toate guvernele de după 1990. „Wild Carpathia“ a avut un mare impact în străinătate, audienţa cumulată în cele 110 ţări în care s-au difuzat documentarele ridicându-se la 100 de milioane de telespectatori.

În decembrie 2021, într-un interviu exclusiv acordat pentru „Adevărul”, Charlie Ottley spunea despre zona unde stă la Șirnea: „Trăiesc într-un loc de basm, cu vite în grajduri, cu cai şi sănii când ninge, cu o magazie plină de lemne din surse sustenabile şi am petrecut zile întregi ca să tăiem lemne şi să ne pregătim pentru iarnă. Pentru că nu avem opţiunea încălzirii pe gaz aici, aşa că trebuie să aprindem focul în fiecare dimineaţă ca să păstrăm căldura în casă. Şi vecinii noştri Doru şi Rodica ne ajută. Este o înţelegere minunată pentru toată lumea. E o simbioză perfectă şi sunt oameni minunaţi”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes