Connect with us
Publicitate

Eveniment

Urmează zile cu caniculă și furtuni violente. Meteorologii au emis mai multe coduri galbene și portocalii care vizează și județul Brașov

Publicat

pe

Vremea extremelor continuă în țara noastră, iar fenomenele nu vor ocoli județul Brașov. La ora 12.00 intră în vigoare o atenționare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată care va fi valabilă până la ora 23.00. În zonele de munte și în nord-vestul Olteniei vor fi averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 și izolat 50…60 l/mp.

Publicitate

În același timp, o mare parte din țară se va afla sub incidența codului galben de ploi însemnate cantitativ. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele de deal și munte, precum și în Transilvania și local în Oltenia, Moldova și nord-vestul Munteniei. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp.

Tot astăzi meteorologii au anunțat că ne așteaptă 3 zile caniculare și au emis două coduri galben și portocaliu de căldură intensă. Brașovul se va afla sub incidența codului galben, iar specialiștii ANM spun că disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.

Județele din vestul țării se vor confrunta cu codul portocaliu de caniculă. În zilele de luni (4 iulie) și marți (05 iulie), în zonele joase din vestul și nord-vestul țării valul de căldură se va intensifica, iar temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36…38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

Publicitate

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes