Connect with us
Publicitate

Eveniment

Urmează un weekend cu ninsori și viscol. Meteorologii au emis 4 coduri galbene și portocalii de vreme rea care vizează și județul Brașov

Publicat

pe

Patru noi avertizări meteo vor intra în vigoare în această seară și vor fi valabile până luni dimineață. Meteorologii au emis o atenționare cod galben de ninsori și intensificări ale vântului care vizează Brașovul și alte 19 județe. Această avertizare intră în vigoare la ora 23.00 și este valabilă până duminică dimineață la ora 10.00.

Publicitate

„În intervalul menționat, în nord-vestul țării și la munte va ninge moderat, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…65 km/h. În zona înaltă de munte, rafalele vor depăși 90…100 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută”, spun specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie.

Tot în această noapte, la ora 2.00 va intra în vigoare atenționarea cod portocaliu care este valabilă până duminică la ora 10.00. Vom avea parte de viscol puternic în Carpații Orientali și în munții Apuseni.

„Din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, la altitudini de peste 1600 m, în Carpații Orientali și în zona Munților Apuseni vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută”, mai spun meteorologii.

Publicitate

Vremea rea va continua să pună stăpânire peste țara noastră până luni dimineață. Alte două coduri, galben și portocaliu, vor fi valabile până pe 31 ianuarie, la ora 10.00. Codul galben vizează peste jumătate de țară, iar județul Brașov se va afla și sub incidența codului portocaliu de viscol puternic și ninsori abundente.

„La munte, la altitudini de peste 1600 m vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută. Local ninsorile vor fi abundente îndeosebi în Carpații Orientali”, anunță specialiștii ANM.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes