Connect with us
Publicitate

Eveniment

Urmează două zile cu căldură insuportabilă în toată țara, dar și posibile furtuni. Meteorologii au emis o informare de disconfort termic și instabilitate atmosferică

Publicat

pe

Un val de aer tropical a pus stăpânire peste țara noastră, iar temperaturile vor fi foarte ridicate în toate județele din România. Meteorologii au emis o informare, fără cod, de disconfort termic ridicat și instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru zilele de 15 și 16 iulie. Această informare meteo este valabilă inclusiv pentru județul Brașov.

Publicitate

În intervalul menționat disconfortul termic va fi ridicat, local, în regiunile sudice și sud-estice, iar vineri (15 iulie) și în cele vestice, astfel încât indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 36 de grade.

Vineri, local în regiunile nordice, nord-estice și centrale, iar sâmbătă în cele sudice și sud-estice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului, vijelii (viteze la rafală de peste 60…70 km/h), descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torenţial și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp.

Va fi extrem de cald și în județul Brașov. Temperaturile maxime din timpul zilei vor depăși, în unele localități, chiar și 30 de grade Celsius, iar noaptea termometrele vor arăta valori minime chiar și de 15 grade Celsius.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes