Connect with us
Publicitate

Util

Urmează 4 zile de ger în toată țara. Temperaturile vor coborî până la -20 de grade în depresiuni

Publicat

pe

După ninsori, urmează 4 zile de ger în toată țara. Un val de aer rece va cuprinde România în acest sfârșit de săptămână, iar diminețile și nopțile vor deveni extrem de geroase. În depresiuni se vor înregistra valori termice de până la -20 de grade Celsius, avertizează directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu.

Publicitate

Potrivit Digi24.ro, masa de aer rece va persista până la jumătatea saptămânii viitoare. Vineri vremea va fi în răcire în nord, nord-vest, inclusiv în județul Brașov așadar, și în centrul țării, unde temperaturile vor coborî la -14 grade, iar cele mai ridicate valori, 4 grade Celsius la nivelul maximelor, se vor înregistra doar în partea de sud-est.

„Sâmbătă, duminică, luni și marți, dar mai ales în ultimele 3 dintre cele 4 zile e posibil să se înregistreze cele mai scăzute valori termice. La sfârșitul acestei saptămâni și în primele zile din saptămâna viitoare, valorile de temperatură vor scădea posibil sub -20 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei și în regiunile extracarpatice. Pe litoral vor fi -7 grade, iar la București -10 grade Celsius”, a mai spus Elena Mateescu, potrivit sursei citate.

Aceasta a mai precizat că aceste temperaturi sunt sub normalul perioadei, iar dacă valorile termice negative persistă mai mult de 4 sau 5 zile, putem vorbi de un ger persistent.

Publicitate

Potrivit site-ului de specialitate weather.com, în Brașov, vineri, temperaturile vor fi cuprinse între -3 și -10 grade, sâmbătă între -7 și -16 grade, duminică, între -8 și -14 grade, iar luni, între -7 și -14 grade. Vremea se va încălzi apoi treptat, miercurea viitoare temperaturile ajungând între 0 și -6 grade, joi vor urca chiar până la 7 grade.

foto: b1.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes