Connect with us
Publicitate

Eveniment

Unul dintre cele mai vechi ziare din România dispare de pe print. Ediția tipărită a publicației Gazeta Sporturilor nu se va mai regăsi la chioșcurile de ziare

Publicat

pe

O decizie șocantă a cutremură presa din România. Compania Ringier Sports Media Group anunţă că a decis să închidă Gazeta Sporturilor pe print. Asta înseamnă că începând de mâine ediția tipărită a publicației nu se va mai regăsi la chioșcurile de ziare din toată țara, scrie paginademedia.ro.

Publicitate

Reprezentanţii companiei anunţă că jurnalistul Cătălin Tolontan nu se va mai ocupa de coordonarea editorială a ziarului, iar redacţia va fi relocată într-un nou spaţiu de birouri chair zilele acestea. Totodată, vor fi desfiinţate nouă posturi, poziţii direct legate de distribuţia si coordonarea ediţiei tipărite a Gazeta Sporturilor.

Jurnaliştii de la Libertatea notează că decizia a fost luată peste noapte, fără ca nimeni să fie anunţat în avas că ediţia de astăzi urma să fie ultima.

„Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediţia tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum şi a creşterii preţurilor la hârtie şi la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor şi GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică. Consecinţa acestor transformări este inchiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore”, anunţă compania într-un comunicat de presă.

Publicitate

Decizia surprinzătoare a celor de la Ringier Sport vine după ce în ultima lună redacţia Gazetei şi Libertatea a fost într-un adevărat război cu conducerea companiei. Pe 3 octombrie, redactorul-şef Cătălin Ţepelin era concediat de coducerea Ringier Sports şi părăsea redacţia în aplauzele colegilor.

La scurt timp după acest eveniment, jurnaliştii GSP şi Libertatea semnau o scrisoare publică în care spuneau că se opun concedierii lui Ţepelin şi şi spuneau că totul s-a petrecut după ce au refuzat să arate în avans articolele despre firmele de jocuri de noroc care sunt clienţi publicitari.

Protestul jurnaliştilor a fost şi deschidere de ziar în print în ediţia de a doua zi, pe 4 octombrie. Ei au spus că s-au opus să arăte conducerii articolele despre firmele de pariuri.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes