Connect with us
Publicitate

Turism

Unul dintre cele mai inedite locuri de cazare din lume se află la câțiva pași de Brașov. Hotelul de gheață de la Bâlea Lac, în top 10 cele mai frumoase igluuri

Publicat

pe

Odată cu venirea iernii, turiștii din toate colțurile lumii caută locuri inedite unde să poată petrece câteva zile de vacanță, dar în același timp vor o locație unde să meargă la schi, snowboard sau săniuș . Cu cât mai inedite sunt spațiile de cazare, cu atât se bucură de succes.

Publicitate

Faima hotelului de gheață de la Bâlea Lac, de exemplu, a trecut granițele țării, iar acum revista de turism The Travel a inclus locația în top 10 cele mai frumoase igluuri din lume.

„Situat în Munții Făgăraș, Sibiu, România, Hotelul de Gheață este o structură de cazare construită anual de o armata de artiști care folosesc blocuri de gheață. Sursa acestora este Lacul Bâlea, cunoscut drept cel mai mare lac glaciar din Munții Făgăraș. Hotelul oferă facilități din gheață, de la paturi, scaune, candelabre până la restaurante, baruri și chiar o biserică. Acest hotel este cunoscut a fi unul dintre cele mai populare igluuri din lume”, scriu jurnaliștii revistei The Travel.

De peste un deceniu și jumătate hotelul de gheață de la Bâlea a fost construit de la zero, în fiecare an. În 2020 însă, locația nu a mai fost realizată din cauza temperaturilor ridicate și a lipsei gheții din lac. Turiștii care nu au apucat să doarmă în camerele glaciare speră ca în acest an unitatea de cazare să fie construită din nou.

Publicitate

În topul realizat de specialiștii The Travel se mai găsesc igluuri din Canada, Norvegia, Finlanda, Suedia sau Austria. Pe primul loc în clasament se află un resort construit în totalitate din gheață, din orașul Hokkaido, Japonia.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes