Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Universitatea Transilvania, salt important în clasamentul Center for World University Ranking

Publicat

pe

Este al doilea an consecutiv în care Universitatea Transilvania din Brașov înregistrează cel mai mare salt al unei universități românești în clasamentul Center for World University Ranking (CWUR). Topul include cele mai bune 2.000 de universități din întreaga lume, iar în acest an, Universitatea Transilvania din Brașov se află pe locul 1530, cu 135 de poziții mai sus decât anul trecut. 

Publicitate

Dacă în 2021 în clasamentul CWUR se aflau 10 universități românești, în acest an sunt incluse doar 8. Dintre acestea, numai două au reușit să urce în clasamentul internațional – Universitatea Transilvania din Brașov și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Celelalte cinci universități au înregistrat un regres față de poziția ocupată în anul trecut, iar două universități au fost eliminate.

Clasamentul CWUR 2022 ia în considerare patru indicatori de performanță – calitatea educației, prestigiul absolvenților, calitatea personalului și performanța în cercetare.

Topul CWUR este condus de trei universități din Statele Unite ale Americii : Harvard, MIT și Stanford, urmate de alte două universități din Marea Britanie: Cambridge și Oxford.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes