Connect with us
Publicitate

Social

Universitatea Transilvania majorează taxele de şcolarizare

Publicat

pe

Publicitate

Taxele de școlarizare pentru următorul an universitar vor crește cu aproximativ 6%, la Universitatea Transilvania. Acestea sunt stabilite anual și sunt aprobate de către Senatul Universității, la propunerea Consiliului de Administrație. 

„Consiliul de administrație a aprobat și a propus Senatului mărirea taxelor sub nivelul inflației, pentru că actuala lege a învățământului superior legea 199/2023 menționează că nu pot fi mărite taxele pe parcursul unui ciclu de studiu cu mai mult de nivelul inflației. Și noi am stabilit să vă dau un exemplu de la 3500 la 3.700 lei, pentru că majoritatea taxelor de studii la Universitatea Transilvania din Brașov erau de 3.500 lei. Deci, taxele sunt majorate cu mai puțin de 6%, sub nivelul inflației de anul trecut”, a declarat rectorul Universității Transilvania Brașov, prof.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan, potrivit Radio România Braşov FM.

Cele mai mari taxe de studii sunt în prezent la Facultatea de Medicină – 7.000 de lei pe an, respectiv Muzică, 5.500 de lei pe an. Și acestea vor fi majorate. În privința taxelor de cazare pentru studenții de la cămin nu a fost făcută nicio modificare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes