Connect with us
Publicitate

Social

Universitatea Transilvania din Brașov va avea cel mai modern cămin studențesc din țară. Investiția se ridică la peste 30 de milioane de lei

Publicat

pe

Peste doi ani, studenții care vor învăța la Universitatea Transilvania din Brașov se vor putea caza într-un cămin ultramodern, cu dotări demne de un hotel de lux. Pe locul parcării de la Aula Universității va fi construită o clădire de șase etaje și două niveluri în subsol.

În noul cămin se vor putea caza peste 200 de studenți în cele 103 camere duble. Vor fi amenajate săli de lectură, spălătorii, uscătoare, spații tehnice, recepții și săli de mese cu chicinetă. Pentru persoanele cu dizbilități proiectul prevede și lifturi speciale, iar piesa de rezistență va fi piscina generoasă care va fi pusă la dispoziția studenților.

Din noua clădire nu vor lipsi dotările de ultimă generație cum ar fi sistemele de încălzire proprii, rețelele de internet și televiziune, sisteme de supraveghere video și acces cu cartele, dar și un sistem de detecție a incendiilor. În apropierea clădirii vor fi amenajate alei pietonale și locuri de parcare pentru mașini și biciclete.

În subteran, constructorul va realiza două subsoluri pentru parcări, spații tehnice, dar și un adăpost de protecție civilă pentru 140 de persoane. Pentru șoferi vor fi amenajate 85 de locuri de parcare, dar aproape jumătate dintre ele vor fi în subteran.

Publicitate

Pentru ca proiectul să fie demarat, este necesară obținerea avizului de mediu care să autorizeze construcția. Bugetul estimat pentru construcția căminului de lux este de 30 de milioane de lei, bani oferiți de Guvernul României, prin Compania Națională de Investiții. Lucrările ar trebui să înceapă în acest an și să fie gata până la sfârșitul anului 2023.

La Universitatea Transilvania există în prezent 14 cămine studențești care au o capacitate de peste 4200 de locuri.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes