Connect with us
Publicitate

Social

Universitatea Transilvania din Brașov se regăsește și în acest an în clasamentul internațional Shanghai (Global Ranking of Academic Subjects)

Publicat

pe

Universitatea Transilvania din Brașov se regăsește și în acest an în prestigiosul top Shanghai – Global Rankings of Academic Subjects 2021. 

Publicitate

Clasamentul Shanghai pe domenii include cele mai performante 500 de universități din lume pentru fiecare din cele 54 de domenii analizate. La categoria Științe ale naturii – Fizică, Universitatea Transilvania din Brașov se situează pe locul 401-500, alături de Universitatea de Vest din Timișoara.

Spre deosebire de anul trecut, în topul Shanghai din acest an, se regăsesc mai puține universități românești. Dacă anul trecut 9 instituții de învățământ superior au fost listate ca având o performanță și cercetare ridicate, în acest an, 8 universități au reușit să atingă indicatorii stabiliți, respectiv: rezultatele, calitatea și influența cercetării, colaborarea internațională și premii academice internaționale.

Pe lângă Universitatea Transilvania din Brașov, dintre universitățile românești, în top se regăsesc și Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea din București, Universitatea de Vest, Universitățile de Medicină din Cluj, București și Timișoara și USAMV Cluj Napoca. 

Publicitate

Universitatea Transilvania din Brașov a intrat pentru prima dată în prestigiosul top Shanghai, în 2020. Topul este condus de cele mai mari universități, precum Oxford, Princeton, Cambridge, MIT etc. În total, în clasament se regăsesc 1800 de universități din 93 de țări din întreaga lume. 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes